Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №462 від 19.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Важливо

“Форнетті” - їжа європейської якості

Кожен із нас намагається вживати здорові та корисні харчі. Відомо, що найкориснішою є їжа, приготовлена вдома. Коли ви готуєте собі смачний обід, напевне переконані в якості продуктів, котрі використовуєте для приготування. Однак ритм сьогодення такий, що не завжди знаходиться час для домашньої кухні. Студенти, менеджери та офісні працівники - це ті категорії рівнян, які залюбки вживають “вуличний перекус”.

Ще кілька років тому рівняни із захопленням сприймали всі новинки так званого цивілізованого світу.

Від шоколадних батончиків, чіпсів, сухариків, кольорових напоїв з пакетиків в усіх розбігалися очі. А тут ще й реклама розпалювала апетити, на всі боки вихваляючи невідому нам їжу в яскравих упаковках. Як витвори кулінарного мистецтва підносили довірливій публіці хот-доги, гамбургери та інший фастфуд. Усі ці продукти міцно “засіли” на вулицях нашого міста. А разом із ними так само міцно вкорінилося у свідомості рівнян і переконання, що вся вулична їжа шкідлива. Та, виявляється, що це не зовсім так.

Звісно, що точки продажу шаурми, хот-догів, уже не кажу про гарячі пиріжки, не витримують жодної перевірки санстанції. Адже ані умов належного зберігання, ані належних санітарних вимог ними не дотримано. Ось лише декілька фактів: олія, в якій смажать пиріжки з сосискою, повидлом чи картоплею, не замінюється у кращому випадку протягом дня. Але лише після приготування першої партії таких пиріжків її слід замінювати. Бо під час кипіння олія перетворюється на … автомобільну. А вже про санітарні норми збереження та приготування шаурми годі й говорити.

Та вже понад рік у нашому місті працює європейська мережа вуличної їжі “Форнетті”. Започаткована у 1997 році в Угорщині, а наразі поширена у 20 країнах світу. Ідея такого продукту полягає у виготовленні запашної випічки із листового тіста “на один укус”.

Торгова марка, яка зареєстрована в Євросоюзі, має у своїй власності два заводи - один у Закарпатті, інший під Києвом. Саме там і виготовляється випічка, яка потім у замороженому вигляді потрапляє до торгових точок нашого міста. Якість продуктів, із яких виготовляють випічку, перевіряють європейські експерти і вона відповідає декільком міжнародним, визнаним у всьому світі стандартам - ISO 90001:2009 - система управління якістю, ISO/IEC 27000:2009 - система управління інформаційною безпекою, OHSAS 18001:2007 - система управління безпекою та охорони здоров’я та ISO 14001:2004 - система управління навколишнім середовищем.

На заводі, згідно із вказаними стандартами, виготовляють напівфабрикати, заморожують їх і доправляють до мереж роздрібної торгівлі. Після цього у точках “Форнетті” напівфабрикати розморожують і випікають. І все. Ви отримуєте свіжу булочку.

На завершення лише додамо, що і обласна санітарно-епідеміологічна станція й управління захисту прав споживачів констатують: на вироби торгової марки “Форнетті” жодних нарікань немає.

19.08.2010



Рівне-Ракурс №10 від 19.08.2010p. 
На головну сторінку