Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №462 від 19.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Безвідповідальність

Хто відповість за смерть дитини?

Нещастя, яке сталося нещодавно з двома неповнолітніми можна було б назвати випадковістю, якби не одне “але”. Того дня за юнаками ніхто не пильнував, тому й робили вони все, що заманеться. Коли 15-річний Микола за кермом саморобного тракторця, із племінником Олексієм позаду, вирушив на останню у своєму житті прогулянку, його матір займалася вельми “важливою” справою - продовжувала топити в оковитій свою нелегку долю…

- 59-річна Валентина та її 35-річна донька Алла давно зажили у Дядьковичах недоброї слави, - розповідає оперуповноважений ВКМСД Рівненського РВ УМВС Тетяна БУЛЬБА. - Обох поставили на облік у Рівненському райвідділі міліції. Жінку пенсійного віку свого часу притягували до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків, проти неї була також порушена кримінальна справа за злісне ухилення від утримання неповнолітньої дитини. Як кажуть, яблучко від яблуньки… От і Алла пішла в матір. До своєї дитини їй також не було справи.

Тому й не дивно, що для 15-річного сина Валентини Миколи та її 13-річного онука (сина Алли) Олексія справжньою родиною став колектив Тучинського інтернату. Будучи майже ровесниками, дядько та племінник товаришували.

Із настанням тепла в душі Алли розпустилися бруньки материнського інстинкту чи, можливо, просто заговорила совість. Тому вона вирішила на літні канікули забрати юнаків до себе. Дирекція навчального закладу пішла їй назустріч. Та одна справа - думати, що ти могла б бути хорошою матір’ю, а зовсім інша - справді нею бути. Присутність у господі сина та брата аж ніяк не змінила устрою Аллиного життя. Залишені напризволяще Микола і Олексій вирішили погостювати у Валентини. Але й ця жінка, як і раніше, більше часу приділяла сільським товаришам та товаришкам, аніж рідним людям. Тому й не дивно, що бездоглядні підлітки потрапили у халепу, з якої один повернувся у кареті “швидкої допомоги”, а інший - у домовині.

А було все так. На перехресті вулиць Шевченка та Івана Франка у селі Дядьковичі Рівненського району сталася дорожньо-транспортна пригода. Як повідомив начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Рівненського РВ УМВС України в області Іван РЯБОХА, 15-річний Микола не впорався з керуван-

ням і трактор перекинувся. Олексій встиг вистрибнути з транспортного засобу, незабаром його із закритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку доправили до Дядьковицької районної лікарні. Микола виявився менш спритним. Опинившись під трактором, підліток загинув на місці пригоди. Винних у його смерті годі шукати. Та так хочеться запитати, за що цей хлопчина заплатив життям: за свої погані водійські навички чи чиюсь безвідповідальність?!

19.08.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 19.08.2010p. 
На головну сторінку