Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №462 від 19.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Авіаспорт

Підкорювачі небес

Підкорювачі небес

Вісімнадцятий відкритий чемпіонат України із планерного спорту в клубному класі завершився на аеродромі Воронів авіаційно-спортивно клубу Товариства сприяння оборони України у Рівненській області.

Участь у змаганнях, що тривали упродовж двох тижнів взяли більше двох десятків спортсменів із Рів-ного, Мелітополя, Вінниці, Хмельницького, Києва, Дніпропетровська та Тернополя, сіл Строїнці, Бузова та Ворзель.

Усього спортсмени виконали шістдесят чотири польоти і подолали повітрям шлях у 7 596 кілометрів.

Але, на жаль, програму змагань не було виконано повністю. Причиною тому стали погодні умови. Аномальна спека робила неможливими польоти, отож упродовж двох тижнів авіатори літали лише три дні. Саме це і стало фактором того, що за підсумками чемпіонату жоден учасник так і не отримав чергового спортивного розряду.

Проте жоден із переможців не залишився без медалей та привітань.

Оскільки чемпіонат проводився у клубному класі, то і за перемогу на турнірі спортсмени змагалися у ранзі представників того чи іншого клубу.

Так, абсолютним переможцем чемпіонату став делегат Центрального авіаклубу імені Антонова (Київ), майстер спорту України Олег БОНДАРЧУК.

“Раніше упродовж тривалого часу літав на дельтапланах. Навіть став чемпіоном світу у цій дисципліні. Але завжди мріяв спробувати свої сили у планерному спорті, - ділиться чемпіон. - Обидва види дуже схожі - головне вміти правильно розраховувати і використовувати потоки повітря. Щодо нинішнього чемпіонату, то я звісно задоволений власним виступом. Дуже люблю приїздити до Рівного. На цьому аеродромі створена чудова база і змагатися тут - саме задоволення. Шкода лише, що погодні умови цього року справді підвели”.

Розповідає срібний призер змагань в абсолютному заліку, спортсмен Рівненського АСК ТСОУ, майстер спорту України Сергій ТВЕР-ДО-ХЛІБ: “Упродовж років занять планерним спортом траплялося що завгодно. До-водилося здійснювати посадки і в полі, потім викликати літак і злітати знову. Необхідно було і ночувати поряд із технікою. Були випадки, коли злетіти видавалося завданням нездійсненим. Тоді планер доводилося транспортувати до аеродрому землею, іноді навіть за декілька сотень кілометрів. Планерний спорт повсякчас є дуже непередбачуваний і тим ще більш захоплюючий”.

Бронзова медаль абсолютного заліку чемпіонату дісталася ще одному спортсмену Рівненського АСК ТСОУ, Олександру Нітовському.

Програма чемпіонату ск-ладалася із трьох маршрутів. У першій вправі (політ маршрутом Воронів - Новоград-Волинський - Славута - Воронів) перемогу здобув Сергій Твердохліб. Другим став Олег Бондарчук, третім - Антон Воронін.

Сергій Твердохліб переміг і у другій вправі (на маршруті Воронів - Клевань - Сусли - Воронів). Одразу за ним фінішував Олександр Нітовський.

А от у третій вправі перемогу святкував Олег Бондарчук. Він найшвидше подолав маршрут Воронів - Решуцьк - Могиляки - Корець - Воронів. Другим у цій вправі знову став Олександр Нітовський, третім - Андрій Пилипчук.

19.08.2010Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 19.08.2010p. 
На головну сторінку