Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №463 від 27.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Запаси

Хазяйка “мідної гори”

Рівненщина має чи не найбільші в Україні поклади цінного природного металу - міді. Її сучасне широке застосування пов’язане з високою електропровідністю, хімічною стійкістю, пластичністю і здатністю утворювати сплави.

“За обсягом споживання мідь займає друге місце у світі серед кольорових металів (після алюмінію). Рівненщині та Україні в цілому це надає унікальну можливість для розвитку високотехнологічного виробництва, - зазначає керівник робочої групи з використання корисних копалин у рамках концепції “Західна брама”, в.о. директора Рівненського регіонального центру з інвестицій та розвитку Юрій ТРАЧУК. - Тим більше, що під землею на території Волинського гірничорудного району, до якого входять Костопільський та Володимирецький райони Рівненщини, за прогнозами науковців лежить майже двадцять мільйонів тонн самородної міді”.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Анатолій ЮХИМЕНКО пропонує відразу приступати до громадських слухань: “Сьогодні активно просувається питання щодо надання дозволу на видобуток міді у північних районах області, - повідомляє він. - Зокрема, у Володимирецькому районі. Тож я спрямував до райдержадміністрації і райради доручення на проведення громадських слухань. Варто знати, чи хочуть люди, щоб біля Рафалівки будували шахти, добували мідь і складали відходи. Чи готові вони до того, що у колодязях спаде вода, і в області замість 50-ти населених пунктів із завезеною водою, буде на 30-40 більше”.

27.08.2010



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2010p. 
На головну сторінку