Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №463 від 27.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Соціалка

Субсидії прийдуть разом із похолоданням

Спрощений порядок нарахування житлових субсидій вимагає від непрацюючих громадян і пенсіонерів лише заповнити заяву та декларацію про доходи і майновий стан. Тим же, хто працює, потрібно додати також довідку про доходи. Пенсіонерам в області вже розіслали 251 тисячу конвертів з бланками заяв і декларацій.

У Головному управлінні праці та соцзахисту населення провели нараду-навчання за участю районних керівників, адже при подачі документів у громадян виникають запитання. Наприклад, хто саме з мешканців квартири може заповнити заяву, як дізнатися середньомісячний дохід за останні шість місяців чи якого адресата вказувати у декларації? Тож відтепер у районах запрацювали “гарячі телефонні лінії”, за допомогою яких кожен бажаючий може отримати інформацію про спрощений порядок надання житлових субсидій. Як розповів начальник управління праці та соцзахисту населення Рівненського району Микола ПАРИДУДА, вони навіть збільшили кількість працівників, які займаються прийомом документів та роз’яснювальною роботою.

“Влітку шансів отримати субсидію менше, ніж взимку, коли витрати на комунальні послуги традиційно зростають, - зазначає заступник начальника Радивилівського районного управління праці та соцзахисту населення Людмила ХАЄЦЬКА. - Щороку у жовтні кількість субсидій збільшується з півтори тисячі до вісімнадцяти”.

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Світлана КОСЯНЧУК прогнозує, що через спрощений порядок нарахування і зниження ліміту цьогорічних витрат стане значно більше. “Звичайно, у зв’язку зі зменшенням обов’язкової частки платежу з 20% до 15%, вже зробили необхідні розрахунки. До кінця року нам додатково потрібно лише близько восьми мільйонів гривень. Оскільки субсидій затвердили на 30 млн. грн., а разом із пільгами - на 120 млн. грн., сума досить незначна. Проблем із грошима у нас немає”.

До речі, будь-які питання стосовно оформлення субсидій за спрощеною системою можна з’ясувати, зателефонувавши в облуправління соцзахисту з 9.00 до 18.00 за номером “гарячої лінії” 63-36-01.

27.08.2010Володимир СТРУС



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2010p. 
На головну сторінку