Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №463 від 27.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ні пера ні луски

1 місце - 4-разовий чемпіон Рівненщини Петро ФІЧУК 
(перший ліворуч), 2 місце - Петро СТЕПЧУК (праворуч), 
3 місце - Іван ЩЕВИЧ (посередині). Усі троє переможців 
належать до команди “Денір”, яка також виборола перше місце.

Чемпіонат на Горині

Іде рибалка й тягне величезного сома кілограмів на 100. Назустріч - інший з відром карасів, і каже єхидно: - Що, лише одного спіймав?

Через нещодавню неймовірну спеку в Україні засмутилися мисливці, бо їм заборонили полювання щонайменше на місяць. А от рибалки щодо цього - люди щасливіші: лови скільки завгодно, аби лишень клювало! Утім, недарма кажуть, що улов - не головне. Але так думають не всі. Про те, на скільки активно ловилася риба 14-15 серпня, можна було переконатися на чемпіонаті Рівненської області з риболовного спорту (ловля фідером). Змагання проводилися на річці Горинь у селі Хотинь Рівненського району.

- Ще з дитинства пам’ятається, як приємно посидіти на водоймі з вудкою у руках. Ця хвилююча мить очікування - скільки радощів та переживань, скільки позитивної енергії вона дарує! Напевно, тому з кожним роком кількість риболовів-аматорів зростає. Але, на жаль, невелика частина любителів цієї справи є членами різних громадських об’єднань та приватних риболовних клубів, - розповідає президент Рівненської обласної федерації риболовного спорту Іван ЩЕВИЧ. - Тому й проводимо змагання з метою популяризації риболовного спорту на Рівненщині, підвищення спортивної майстерності, визначення кращих спортсменів-рибалок - переможців та призерів змагань. Однак головне - це пропаганда здорового способу життя та дозвілля. Загальне керівництво та підготовку організації змагань здійснює відділ з питань фізичної культури та спорту Рівненської облдержадміністрації.

Організатор змагань Петро СТЕПЧУК, який мало не з колиски ловить рибу, бо виріс неподалік ставка, каже, що такі змагання серед професіоналів дуже допомагають під час любительської риболовлі - завдяки набутій майстерності улови завжди більші ніж в інших.

Справді, сімнадцятеро спортсменів-рибалок змагалися у доволі непростих умовах: перегони відбувалися у два тури і були особистісно-командними. Тривалість кожного туру складала 6 годин. Попри спеку, купатися у річці забороняється. Усі учасники чемпіонату зобов’язані дотримуватися правил поведінки на водоймі та умов змагань. Понад те, після зважування уся піймана риба була звільнена з тенет назад у річку. Отож звичайний дядько з вудкою у руках конкуренції не витримав би.

Як і на кожних солідних змаганнях, на обласному рибальському чемпіонаті учасників урочисто нагороджували грамотами, призами та цінними подарунками, звісно, рибальського асортименту.

І ще одна промовиста деталь: напередодні учасники організовано готували берег до рибальської боротьби: косами, лопатами та граблями очищали берег, а після нагородження прибрали не тільки своє сміття. Та й прикорму накидали чимало - комусь зі звичайних рибалок-любителів неодмінно пощастить упіймати 100-кілограмового сома, адже Горинь - річка непередбачувана.

27.08.2010Ольга ЯРОЩУК



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2010p. 
На головну сторінку