Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №465 від 09.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Жах, що коїться!

Пацієнт зарізав сусіда по палаті

У палаті №6 протитуберкульозного диспансеру, що на вулиці Дворецька у Рівному, минулого четверга пролилася кров - 43-річний Микола вдарив ножем у серце 36-річного Валентина, сусіда по палаті. Останнього відправили у морг, його вбивцю - у спецпалату під охороною.

- Біля 21-ї години санітарка мила підлогу у палаті, де було четверо хворих, - розповідає головний лікар обласного протитуберкульозного диспансера Ростислав РОЖАНСЬКИЙ. - Щойно медпрацівниця вийшла з відром, щоб вилити воду, як почула шум води у палаті. Повернулася і побачила, як поранений чоловік падає. Саме падаючи, він зірвав водопровідний кран. Вдарив його ножем сусід по палаті. Удар у серце був влучним. Врятувати пораненого було неможливо, він помер за лічені секунди.

Заступник начальника обласного управління міліції Анатолій ГРИЦИШИН повідомив, що обидва хворі були раніше засудженими. Конфлікт між ними стався після того, як пацієнти разом розпивали спиртні напої. І дивно, як цього не побачила санітарка, що прибирала у палаті? За фактом навмисного вбивства порушено кримінальну справу. Підозрюваного міліція забрати в ізолятор зараз тимчасово не може, той має важку форму хвороби - стоїть дренаж для відтоку гною з легень, отож підозрюваний перебуває у лікарні під міліцейською охороною.

Кажуть, що конфлікт між чоловіками трапився через пацієнтку, в яку обидва хворі закохалися. Валентин збирався йти на вечірку до жінки, яка також лікується у диспансері. З цього приводу між ним й 43-річним сусідом виникла перепалка, під час якої останній двічі вдарив Валентина ножем, що попав під руку.

Головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру Ростислав РОЖАНСЬКИЙ розповідає, що серед пацієнтів диспансеру майже 20 відсотків раніше засуджених, 40 відсотків - п’яниць та майже 6 відсотків - наркоманів. І хоча у медзакладі створені всі умови для того, щоб вони лікувалися від туберкульозу, дехто не хоче цього робити. Вони живуть своїм життям. Вечорами пиячать, курять, конфліктують. Щонайменше раз у квартал у диспансер доводиться викликати міліцію, щоб вгамувати хворих хуліганів.

Та на цьому події навколо обласного протитуберкульозного диспансера не завершилися. 4 вересня о 21.20 працівники міліції, які охороняли підозрюваного у вчиненні злочину, намагалися втихомирити хворого із сусідньої палати. Втім на зауваження правоохоронців 20-річний рівнянин Володимир не збагнув. Навпаки, вчинив опір, ображаючи працівника карного розшуку та конвоїра нецензурною лайкою.

Як повідомив заступник начальника Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області Віктор ОСТАПЧУК, у діях хлопця вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст.342 Кримінального кодексу України, тобто опір працівникові правоохоронного органу. За такі дії суд вирішуватиме - доведеться Володимирові сплатити штраф, чи відбутися арештом з обмеженням волі, навіть на строк до двох років.

09.09.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 09.09.2010p. 
На головну сторінку