Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №466 від 16.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Освіта

Школярі отримали “тривожну кнопку”

Усі школи та дитячі садки Рівного вже обладнані “тривожними кнопками”. А це, між іншим, 78 об’єктів. До речі, за словами міського голови Рівного Володимира ХОМКА, Рівне - перший обласний центр, в якому “тривожні кнопки” поставили абсолютно в усіх навчально-виховних закладах.

- Віднині діти усіх шкільних та дошкільних навчальних закладів будуть убезпечені, - наголошує заступник міського голови Рівного Галина КУЛЬЧИНСЬКА. - Адже були випадки, коли освітні заклади викликали міліцію, а та приїжджала лише через декілька годин. А скільки наркоманів вештається вночі територіями шкіл та дитячих садків?! Сторожам, які до цього з ними самотужки не могли впоратися, потрібно буде лише натиснути кнопку і проблема оперативно вирішиться. І коли зафіксують хоча б один прецедент затримання охороною невігласів, порушити спокій комусь іншому вже не закортить. А головне, що із введенням у дію “тривожних кнопок”, батьки будуть набагато спокійніші за безпеку своїх дітей.

Ідея міської влади встановити в освітніх закладах нашого міста кнопки екстреного виклику виникла рік тому. На співпрацю відразу відгукнулася державна служба охорони. На 180 тисяч гривень, які витратили на облаштування, схуд лише бюджет, і аж ніяк не освітні заклади. Щоправда тепер останнім доведеться кожен місяць вносити абонентську плату у розмірі 200 гривень.

- У Рівному цілодобово чергують три наші патрульні машини, - зазначив начальник управління державної служби охорони у Рівненській області Олександр ТОКАР. - Через 3-5 хвилин після натиснення кнопки, на місце прибуває патруль, який на момент виклику знаходився найближче. Кнопки встановили на посту чергового та у кабінеті директора.

16.09.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 16.09.2010p. 
На головну сторінку