Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №466 від 16.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Благодійність

Рівнянин одарив Остріг

Придбані на благодійному аукціоні “Збережи життя” дві картини із зображенням Острозького замку і княгині Гальшки Острозької, рівненський меценат Олег Осуховський подарував Національному університету “Острозька академія” і міській владі Острога.

- Купуючи картини я знав, що обов’язково подарую їх острожанам, - розповідає Олег ОСУХОВСЬКИЙ. - На них зображені визначні для мешканців речі, тож картини мають належати Острогу.

- У нашій галереї постійно відбуваються виставки картин, зокрема київських, львівських художників, - зазначив ректор “Острозької академії” Ігор ПАСІЧНИК. - Відрадно, що меценат подарував нам картину рівненського художника Олесандра Закусилова, на якій зображена засновниця Острога і університету княгиня Гальшка Острозька. Цей витвір мистецтва обов’язково знайде своє гідне місце.

За словами міського голови Острога Тараса ПУСТОВІТА, швидше за все картину повісять у сесійній залі міськради. Можливо, це навіть дасть поштовх для відкриття там цілої галереї картин, які були подаровані раніше.

Голова оргкомітету проекту “Збережи життя!” Роман ЯВОРСЬКИЙ зауважив, що приємно здивувався, коли дізнався, що картини Закусилова після продажу з аукціону відправляться до Острога.

16.09.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 16.09.2010p. 
На головну сторінку