Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №466 від 16.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Топ-новина

Матчук починає нову кампанію...

В Україні існує неписана ієрархія посад… Голова обласної адміністрації мріє потрапити до Верховної Ради, депутат Парламенту бачить себе на місці зам міністра чи навіть міністра, а останній прагне стати віце-прем’єром, а там вже і до керівника уряду рукою подати. А з вікна прем’єрського кабінету добре видно Адміністрацію Президента.

Рівненські політики, яким вдалося отримати престижні посади у Києві, дуже швидко забувають про своє поліське коріння і рідну в недалекому минулому Рівненську область, але Віктор Матчук є без сумніву унікальним українським політиком. Враховуючи ці неписані правила гри “сильних світу цього”, рішення народного депутата Віктора Матчука очолити список “Нашої України” на виборах в обласну раду і боротися за посаду голови обласної ради може викликати лише повагу до нього, як до політика і патріота Рівненщини.

Минулого вівторка, на прес-конференції Віктор Йосипович пояснив своє рішення. За його словами, при нинішньому становищі у парламенті фактично неможливо лобіювати інтереси області. З іншого боку, ситуація на Рівненщині вимагає захищати перед центром обласні потреби. В якості прикладу пан Матчук навів ситуацію з будівництвом нових шкіл. Наша область одна з небагатьох у державі, де є приріст населення і у той же час 15 шкіл визнані такими, що вже не підлягають ремонту. Без централізованого фінансування нічого не побудуєш (вартість спорудження невеликої навіть сільської школи сьогодні становить 20 мільйонів гривень), зрозуміло у місцевих бюджетах таких коштів немає.

Для того, аби голос простих рівнян був почутий у далекому від нас Києві, потрібна дієва та активна обласна рада і заради цього Віктор Матчук готовий відмовитися від мандата депутата Верховної Ради.

Журналістською етикою не передбачається висловлювання автором особистих емоцій, особливо при висвітленні передвиборчої кампанії. Однак, не у цьому випадку. На мою думку, Віктор Матчук робить дуже сміливий та патріотичний крок, йдучи на чолі списку “Нашої України” до обласної ради. Він черговий раз показав себе, як людина, яка не боїться ризикнути. Аби не переходити до агітації скажу - перемога Віктора Матчука та його команди залежать від того, наскільки їм вдасться достукатися до кожного виборця Рівненщини, пояснити суть того, що команда Матчука збирається робити після перемоги на обласних виборах.

16.09.2010Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 16.09.2010p. 
На головну сторінку