Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прес-конференція

До виборів готуємося як належить

З усього видно, політичні пристрасті, зумовлені виходом перегонів на фінішну пряму, сягають точки кипіння. Ось і скликана минулого понеділка прес-конференція в Рівненському міськвиконкомі не обминула теми майбутніх виборів. Зокрема, йшлося про звинувачення на адресу міської влади, котра, мовляв, намагається зірвати акт волевиявлення рівнян 26 березня нинішнього року.

- На сьогоднішній день у місті все, що тільки можна було задіяти під виборчі дільниці, використано: практично, всі школи, дитсадки, будинки культури, гуртожитки і т.д., - каже міський голова Віктор Чайка. - Разом з тим, слід сказати: якщо на виборах 2002 року в місті нараховувалося 97 виборчих дільниць, то в 2004 році їх вже було 110, а в нинішньому додатково створили ще три.

Єдине питання, котре викликає тривогу й у мене, - це наявність 16 дільниць, на яких у списках виборців нараховується понад 2500 осіб. Утім, це проблема не лише Рівного, оскільки в Тернополі, скажімо, кількість таких дільниць становить 26, а в Луцьку - 34. Проте в тих містах не спостерігається такого протистояння між обласною та міською владами, а навпаки, спільними зусиллями шукають вихід з ситуації.

Як запевнив Віктор Чайка, міська влада розглянула питання по всіх цих 16 дільницях і прийняла відповідні рішення, а для зняття можливих проблем під час проведення голосування на всіх згаданих дільницях. Для прикладу, в БК «Хімік», де стояли 8 кабін, встановлять 16, оскільки це дозволяє зробити площа приміщення, щоб люди могли спокійно проголосувати. Такі ж кроки, тобто збільшення кількості кабін, будуть здійснені в ЗОШ №№25 і 28 - в обох районах, крім згаданих шкіл, немає жодного приміщення, де можна було б розмістити виборчі дільниці.

- Ми створимо необхідні умови для нормальної роботи виборчих дільниць, - запевнив Віктор Чайка. - Щоправда, поки що існує питання з укомплектуванням територіальної виборчої дільниці, де вже по четвертому колу формується список виборчої комісії. Але найближчим часом ми і її вирішимо. Хоча ця проблема пов'язана з фінансуванням, оскільки ще досі не визначилися: коли, в якому обсязі буде профінансована ця виборча кампанія. Наразі з тієї суми, що записали, - 270 тисяч гривень, на сьогодні виділили лише 80 тисяч гривень. В усякому разі, до нинішніх виборів, міська влада, будьте певні, підготується не гірше, а краще, ніж до попередніх.

09.03.2006Василь БУСЬКО



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку