Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ситуація

Єдиний вихід - позиватися до суду

Минулого тижня у Фонді державного майна України разом з представниками гуртожитків, що знаходяться на вулицях Відінській, 10, Кн.Ольги, 5 і Студентській, 14, побував заступник міського голови Рівного Сергій ВасильчУк. Мешканці цих гуртожитків вимагають, щоб їм дозволили приватизувати їхні помешкання.

На прес-конференції Сергій Васильчук повідомив, що рівненська делегація попросила призначити компетентну комісію, до складу якої ввійшли б представники Фонду держмайна, правоохоронних і контролюючих органів. А далі, за результатами роботи цієї комісії, вирішити питання передачі гуртожитків на баланс міста. Він твердить, що місто готове взяти ці будівлі на свій баланс за умови наявності законних підстав. Адже, на жаль, в 1995 році Рівненським регіональним відділенням фонду держмайна гуртожиток на вулиці Відінській, 10 був занесений до статутного фонду і проданий, кошти за який надійшли до Державного бюджету України. Отож, міська влада не має ніякого відношення ні до продажу, ні до повернення гуртожитку.

До речі, на думку міського голови Віктора Чайки, якщо б компетентні органи (а міська влада в даному випадку не має ніяких важелів впливу, оскільки регіональне відділення фонду майна підпорядковане голові облдержадміністрації) хотіли б вирішити цей інцидент, люди не розбивали б намети біля міськвиконкому.

Сергій Васильчук повідомив, що представникам гуртожитків порадили звернутися до прокуратури та подавати в суд на Фонд держмайна з метою оскарження права включення в статутний фонд цих будівель. Лише таким чином можна добитися процедури анулювання договорів купівлі-продажу, повернення до власності Фонду держмайна з подальшою передачею гуртожитків на баланс органів місцевого самоврядування.

09.03.2006Василь БУСЬКО



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку