Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №466 від 16.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Репортаж

Працівники ДАІ проводять масові рейди

Працівники ДАІ проводять масові рейди

Лише за дві години працівники ДАІ склали п’ять протоколів про порушення правил на дорозі. Що характерно, всі водії наполегливо та емоційно відстоювали свою правоту. Так, сьогоднішні значні суми штрафів примушують нервувати та сперечатися…

Державтоінспектори разом із журналістами провели рейди за своїми маршрутами. За дві години патрулювання однієї машини на п’ятьох водіїв склали протоколи; троє з них порушили заборону про стоянку біля тротуару, на якому нанесена жовта лінія.

- Раніше, коли стояв знак про заборону стоянки, це правило порушували лише одиниці, - наголошують інспектори. - Тепер, коли знак замінили на жовту лінію - порушення набули масовості. Тож, шановні водії, звертайте увагу і на тротуар.

Також досить поширені порушення правил обгону, багато водіїв не пристібають паски безпеки та перевищують швидкість. Взагалі процедура складання протоколу досить довга: чимало часу витрачається на сперечання, інколи навіть посібник із правилами дорожнього руху відкривати доводиться, а потім ще хвилин двадцять триває оформлення. Розмір штрафу може бути досить різним, залежно від виду порушення, також при цьому враховується багато факторів, наприклад, рівень створеної чи потенційної небезпеки, місце роботи водія, чи є у нього діти до 16 років тощо.

Всього у Рівному щоденно спостерігає за порядком на дорогах 6 машин ДАІ, кожній з яких видають 20 літрів пального. Як розповідають інспектори, найбільше порушень правил руху (та взагалі ДТП) відбувається на вулицях Степана Бандери та Київська, а правил стоянки та зупинки - біля продуктового та автомобільного ринків.

На жаль, у нашій країні порушення правил безпеки дорожнього руху - явище широко розповсюджене. Так, щороку в Україні відбувається в середньому 40 тисяч дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких гине 7 тисяч людей і десятки тисяч - отримують травми. Тож, все-таки варто не забувати стару добру приказку: “Тихіше їдеш - далі будеш”.

16.09.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 16.09.2010p. 
На головну сторінку