Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ви просили розповісти

Автономне опалення в квартирі

«Хочу допомогти місцевій владі вирішити проблему енергозбереження, - написав у листі на адресу «Рівне-Ракурсу» рівнянин, який не назвав свого прізвища (див. «РР» за 9.02). - Я згодний за власні кошти провести комплекс заходів у своїй квартирі - замінити вікна, зробити автономну систему опалення і все необхідне, пов'язане з енергозбереженням. Прошу повідомити, куди мені треба звернутися».

Нині багато мешканців Рівного звертаються до управління житлово-комунального господарства міськвиконкому з приводу встановлення у помешканні системи автономного опалення.

Раніше процедура отримання дозволу була доволі складною, адже людям доводилося оббивати пороги з десятків інстанцій. Нині ж в управлінні діє комісія з надання дозволів на встановлення індивідуальних систем опалювання в багатоповерхівках, і працює вона за принципом «єдиного вікна».

За словами начальника управління житлово-комунального господарства міськвиконкому Юрія Собчука, майже половина мешканців у районі вулиць Чорновола, Приходька, Кн.Ольги та Ст.Бандери виявили бажання встановити систему автономного опалення. Крім того, київське підприємство ДП «Газ-Тепло» погодилося надавати для цих потреб безвідсоткові кредити мешканцям Рівного на 5 років.

Для довідки. Наразі в обласному центрі є 10 багатоповерхівок, де є індивідуальні системи обігріву квартир, і їх мешканці не залежать від теплопостачального підприємства «Комуненергія». Всі вони були споруджені не так давно й проектом там передбачалося встановлення власних котелень. Є квартири в «хрущовках» та «сталінках», де також встановлені індивідуальні системи обігріву. Основна умова для надання дозволу на їх встановлення - наявність димоходу. У тих будинках, де встановлені колонки для підігріву води, вони є.

09.03.2006За повідомленням ІАА «Регіон-медіа», ЗІК



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку