Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №467 від 23.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Справи молодіжні

Рівне “замахнулося” на Юрмалу

Рівненська міська влада почала організацію грандіозного всеукраїнського дитячо-юнацького конкурсу української музики “Бурштинові нотки”, який проходитиме з 16 по 19 грудня цього року. Прогнозують, що за масштабами він не поступатиметься відомому міжнародному конкурсу молодих виконавців “Нова хвиля”, який проводять у Юрмалі.

Конкурс дозволить представникам молодого покоління, які займаються академічним музичним мистецтвом, показати свої здобутки. Щоб об’єднати таким чином таланти з усієї України, від імені міського голови Рівного Володимира Хомка відправляють листи до очільників усіх обласних та районних центрів із пропозицією залучити до участі у конкурсі музично обдарованих дітей та юнаків з їх міст. Конкурсантами стануть учні початкових класів спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та студенти вищих навчальних закладів культури і мистецтв. Вікова категорія - від 6 до 21 року. Буде й окрема група учасників - діти з особливими потребами.

Номінації розділені на 7 груп: естрадний вокал, народна пісня, класичний вокал, народні, струнні, духові та ударні, клавішні інструменти. Усі переможці отримають надзвичайно гарні та вишукані відзнаки з елементами бурштину.

Край “сонячних каменів”

- Ми невипадково назвали конкурс “Бурштинові нотки”, - наголошує заступник міського голови Рівного Галина КУЛЬЧИНСЬКА. - Адже бурштин - це своєрідна візитівка нашої області, на території якої знаходяться найбільші та найстародавніші у світі поклади цього “сонячного каменю”. На згадку про Рівненщину, кожен учасник конкурсу отримає книгу під назвою “Бурштинові нотки”, видану на теренах нашого краю. Взагалі в Україні вже давно не проводили подібних заходів, все що зараз представлене на телебаченні - це певні змагання поп-співаків, які вже мало чим відрізняються однин від одного. Тому сподіваємося, що наш конкурс стане справді знаковою подією у мистецькому житті держави і подарує нові визначні імена. До речі, фінал випадає на День Св.Миколая, що вже є доволі символічним.

Фінал конкурсу транслюватимуть по національному телеканалу УТ-1, цілком можливо, що будуть залучені й інші канали.

23.09.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 23.09.2010p. 
На головну сторінку