Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А ви про це знаєте?

Станьте в чергу, щоб отримати молодіжний житловий кредит

Часткову компенсацію відсоткової ставки в рамках молодіжного кредиту на придбання житла зможуть отримати тільки ті сім'ї, які стоять на квартирному обліку. Про це повідомив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Валерій Омельчук.

Він пояснив необхідність такого обмеження тим, що деякі молоді сім'ї, маючи матеріальні можливості, купують по декілька квартир, не перебуваючи на квартирному обліку, а ті, хто стоять на обліку, не можуть просунутися в черзі.

Також новою постановою Кабміну передбачене квотування по регіонах кількості компенсацій відсоткової ставки по кредитах. Омельчук розповів також, що в постанові тепер чітко прописані умови співпраці з ріелтерами.

Що стосується юридичного віку молодої сім'ї, то він змінюватися не буде. Зараз молодою вважається сім'я, де подружжя не старше 35 років.

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву є відповідальним виконавцем Державної програми з забезпечення молоді житлом. Крім механізму пільгового довгострокового державного кредитування, Фонд розробив систему погашення частини процентів по кредитах, які надаються комерційними банками молодим сім'ям і одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла.

09.03.2006За матеріалами president.org.ua



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку