Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №467 від 23.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На замітку

Кольоротерапія: як привести в гармонію душу й тіло?

Ми червоніємо від гніву, відчуваємо зелену тугу або дивимося на світ крізь рожеві окуляри. Кожен колір випромінює свою енергію і безпосередньо впливає на наш розумовий, душевний і фізичний стан. Не випадково кольоротерапія належить до найбільш популярних напрямів альтернативної медицини.

Червоний колір

Має розігріваючу, оживляючу дію. Зміцнює серце і систему кровообігу. Активізує роботу печінки і підтримує утворення червоних кров’яних тілець.

Помаранчевий колір

Пробуджує радість до життя і веселість. Допомагає при депресіях, апатії і втраті апетиту. Цей колір позитивно впливає на залози і легені.

Жовтий колір

Покращує настрій і якнайкраще впливає на нервову систему і внутрішні органи. Заспокоює селезінку, активізує лімфосистему, допомагає при проблемах з печінкою.

Зелений колір

Надає сильний антистресовий ефект, оскільки заспокоює нерви, усуває стани крайньої втоми. Він відновлює рівновагу між печінкою і селезінкою, регенерує м’язи і сполучну тканину.

Синій колір

Зменшує запалення і допомагає при порушеннях сну, а також при головних болях. Синій колір остуджує. Тому корисний при опіках і підвищеній температурі.

Фіолетові тони

Сприяють кращій концентрації уваги, помітно знімають психічну напругу. Стимулюють діяльність селезінки, розслаблюють, знімають біль, підтримують лімфосистему.

Самостійне лікування:

• Замість спеціальних професійних приладів застосовують лампу з кольоровими фільтрами або з шматочками кольорового (вітражного) скла. Такі лампи використовують для сценічного освітлення, і придбати їх можна в магазині театрального реквізиту.

• Накладають на шкіру спеціальну кольорову плівку і направляють на неї промінь від кишенькового ліхтаря.

• Використовують кольорову добавку для ванни. Наша шкіра сприйматиме через воду найдрібніші коливання кожного кольору.

• Так само діє і кольоровий одяг.

Фен-шуй

У різних куточках земної кулі впродовж сторіч у людей складалися асоціації з тим або іншим кольором. Римляни співвідносили чорний колір з сумом, білий - з чистотою. А у Китаї та Японії білий колір - символ скорботи, у населення Південної Африки - це червоний, в Бірмі печаль асоціюється з жовтим, в Ірані - з синім.

За методикою фен-шуй правильно підібраний колір є помічником людині у зміні його долі і багатьох сторін життя на краще.

Червоний - дуже потужне джерело енергії, колір активного захисту життєвої сили (візьміть із собою на неприємну розмову червоний предмет і це вам допоможе). Однак це не означає, що все слід розфарбувати в червоний. Колір несе сильний енергетичний заряд, і всі вечірки та сімейні посиденьки в кімнаті, де переважає червоний колір, будуть закінчуватися суперечками і сварками.

Жовтий вважається вигідним для інтер’єру квартири, навчальних та робочих приміщень, допомагає створювати атмосферу інтелектуальної праці.

Білий надає відчуття простору, але якщо його багато - він негативно діє на людину.

Зелений колір є універсальним, його різні відтінки впливають на людину по-різному.

Чорний колір викликає відчуття стабільності, але зловживати ним не можна: може виникнути ефект замкненості.

Блакитний заспокоює, стимулює натхнення на творчість, надає віру.

Синій сприяє зменшенню апетиту (для цього використовуйте сині тарілки). А коли ви пригнічені або шукайте відповідь, треба побувати в приміщенні, де в інтер’єрі переважають сині тони.

Фіолетовий колір заспокоює, втішає, сприяє розвитку інтуїції, стимулює інтелектуальну діяльність, підсилює енергію.

Світло у приміщенні здатне активізувати рух енергії, як всередині будинку, так і навколо нього. Тому:

• приміщення для активної діяльності повинно бути освітлене яскравіше, ніж кімната, в якій ви відпочиваєте;

• світло не має дратувати зір;

• у квартирах використовуйте вимикачі, які регулюють яскравість світла (можна встановити тип освітлення, який необхідний).

23.09.2010



Рівне-Ракурс №10 від 23.09.2010p. 
На головну сторінку