Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Віра чи зневіра?

New Age - модерний неокульт чи «мімікрія Люцифера»?

Православні священики Рівненщини стурбовані тим, що окремі прихильники новітнього культу долучилися до пропаганди серед населення області постулатів нью-ейдж (»нового віку»). Представники міжцерковної ради б'ють на сполох.

Нью-ейдж - це новий світоглядний рух, який поєднує в собі синтез східних релігій, гностицизму і спіритизму на основі езотерики. Тобто йдеться про вчення про таємні одкровення певного Розуму, які, за словами православних священиків, отримуються від демонських духів.

Нью-ейдж поширюється у світі, в тому числі в Україні, з неймовірною швидкістю. На Рівненщині, до речі, New Age теж пустив своє коріння. Представники цього руху пропагують серед молоді окультизм, ясновидіння, астрологію, гіпноз, НЛО і багато інших речей, які переважною більшістю людей засуджуються. Тому представники міжцерковної ради стурбовані, щоб до руху не вступили молоді люди, у яких світогляд тільки формується.

За словами православних священиків, релігійна ідеологія нью-ейдж здатна поєднувати доктрини, що суперечать одна одній. Прихильники культу одночасно можуть належати до різних релігійних конфесій, деякі з них не поривають із традиційними церквами, що, з точки зору православ'я, є найбільш «небезпечною мімікрією Люцифера».

Представники християнських церков, аналізуючи програмні настанови цього неокульту, відзначають, що, крім суто релігійних цілей, він переслідує політичну мету - створення всесвітнього уряду і т. п. Тому небезпідставно прихильники традиційних віросповідань вбачають в діях деструктив щодо «правильної віри».

Отож, священики Рівного закликають бути обережними, спілкуючись з представниками руху нью-ейдж, аби потім медитації, інші вправи для розширення свідомості, які пропагує новий рух, не позначилися негативно на психіці тих, хто ним захопився.

09.03.2006



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку