Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №469 від 07.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Борги потрохи “гасять”

На півмільйона гривень вдалося зменшити заборгованість із заробітної плати у вересні. Якщо на початок місяця жителям області заборгували 10 мільйонів 400 тисяч гривень, то нині - 9 мільйонів 800 тисяч. Повністю розрахувалися з працівниками 4 економічно активні підприємства Рівненщини, 11 підприємств зменшили свій борг.

Депутати побували у тюрмі

Група депутатів постійної комісії облради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства ознайомилася з рівнем надання медичної допомоги тим, хто перебуває у Рівненському слідчому ізоляторі, а також ув’язненим Дубенської виховної колонії для неповнолітніх. Висновки депутатів були невтішними: обидва заклади потребують якнайшвидшого оновлення медичного обладнання, передусім стоматологічного. Крім того, в Рівненському СІЗО не вистачає медикаментів. Відповідне фінансування з боку держави - мізерне. Проте ситуацію можна відчутно поліпшити, якби фінансування закладів складало 50 тисяч гривень на рік.

Малозабезпеченим не дадуть замерзнути

Тим, хто ще не має газу передбачено понад 37 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету на пільги та субсидії мешканцям, які купують тверде паливо і балонний газ. Відповідним розпорядженням голови ОДА Василя Берташа передбачено, що малозабезпечені отримають готівку на купівлю дров, брикету чи вугілля. Також компенсують витрати на балонний газ, вартість якого складає 98 гривень.

Торік субсидією на тверде паливо скористалися 3453 родини. Їм відшкодовано готівкою майже 900 тисяч гривень. Ще майже 82 тисячі жителів області отримали торік пільги на придбання твердого палива, їм з держбюджету компенсовано понад 26 мільйонів гривень.

Всі на огляд

“Якісну медицину в маси”, - із таким лозунгом кращі лікарські бригади Рівненщини розпочнуть обстежувати сільське населення краю на базі амбулаторій та дільничних лікарень. До команди війдуть ендокринологи, педіатри, кардіологи, гінекологи, окулісти та неврологи. Обстеження розпочнуть із Демидівського району. Сподіваються, що до кінця року встигнуть оглянути всі райони Рівненщини.

У нас найкращі медсестри

ІV Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер “Професіонал-ескулап” проходив у Вінниці. Протягом трьох днів 25 медсестер зі всіх областей України виборювали лаври переможця. За результатами трьох конкурсних днів перемогла медсестра відділення патології новонароджених рівненської обласної дитячої лікарні 21-річна Вікторія Возбранюк. За що її нагородили туром по семи країнах Європи.

07.10.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 07.10.2010p. 
На головну сторінку