Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №470 від 14.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Інновації

Біогаз з курячого посліду

ВАТ “Березнівське птахопідприємтсво”, що знаходиться у невеликому містечку Березне на Рівненщині, вирішило запровадити і встановити інноваційні установки з виробництва біогазу.

Паливо вироблятиметься з курячого посліду із додаванням соломи. Як повідомив заступник голови правління ВАТ “Березнівське птахопідприємство” Микола МЕЛЬНИ-ЧУК, до недавнього часу усі відходи, як від забою, так і сам послід просто вивозилися за межі міста для збагачення польової землі, або ж для виробництва домішок для комбікормів. Але з часом після проведення належних розрахунків з’ясувалося, що відходи слід використовувати для виробництва біогазу.

Саме з такою метою, у рамках співпраці Рівненського регіонального центру з інвестицій та розвитку та Міжнародної програми технічної допомоги - PUM Netherlands Senior Experts, на Рівненщину запросили експерта із 30-річним досвідом у сфері виробництва біогазу з відходів різного типу Віллема Оостеркампа. Як зауважив сам експерт, у світі є багато підприємств, які виробляють певну продукцію, але вони абсолютно не відають, що робити із відходами виробництва. Мене захоплює те, що Березнівська птахофабрика буде першопрохідцем із виробництва біогазу, використовуючи відходи птахопродукції. Не кожен підприємець наважується на таке рішення, але коли постає питання значної економії коштів та самозабезпечення світлом і теплом - це стає ключовим важелем під час прийняття рішення про встановлення біогазового завода. Звісно, установка коштує не малих грошей, але воно того варте”.

14.10.2010Артем ПЛЕСКАЧОВ



Рівне-Ракурс №10 від 14.10.2010p. 
На головну сторінку