Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №470 від 14.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думка

Тягнибок як співавтор Єфремова

Партія “Наша Україна” починає активну кампанію проти ухвалення Закону “Про мови”, включаючи акції протесту біля стін Верховної Ради. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Політради “Нашої України” Валентин Наливайченко.

Він підкреслив, що влада не розуміє, що ухвалення вищезазначеного законопроекту є фактично початком війни проти власного народу. Він повідомив, що звернувся з відкритим листом до всіх народних депутатів із закликом не підтримувати законопроект, який знищує державну мову. У Партії регіонів вже злякалися. І Янукович аж трясеться від страху... А перед першим та другим турами президентських виборів ані Ющенко, ані Наливайченко не знали, що в програмі підтримуваного ними тоді Януковича, чорним по білому записано: російська - друга державна?

То чому Ющенко не думав про долю української мови тоді, коли від нього у проміжку від 17 січня до 7 лютого ледве чи не в кожну західноукраїнську хату принесли листівку із закликом або висловитися проти обох, або посидіти вдома, поки на Сході збігають проголосувати за Януковича?

То чому Наливайченко не думав про українську мову, коли як мінімум з його згоди Ющенко перетворив СБУ на колективного агента з чорного піару проти Тимошенко? Чи це часом не Наливайченко був головою служби, коли вона випалювала національну зраду та лякала дітей “рукою Москви”? Проте тепер, перед виборами 31 жовтня в української мови так багато захисників!

Ось днями Олег Тягнибок у своєму блозі (Інтернет-щоденнику) на “Українській правді” передрукував полум’яну промову Ірини Фаріон. Кожна літера й окремо, і покладена у слова, аж палає ненавистю до ворогів України. Одне з гасел “Свободи”, як відомо - “Смерть ворогам!”. Головне, що вчасно. Слухають вороги і сміються. Ну хіба вони не знають, яку роль на президентських виборах зіграв кандидат від “Свободи”? Інколи здається, що борди - “А з нашого боку - Тягнибок” - вішала Партія регіонів. Звернення “Свободи” між двома турами - документальне свідчення їхньої технологічної гри на Януковича. По формі текст - викладення умов, за яких “Свобода” могла би підтримати Тимошенко у другому турі. А по суті, за змістом - аргументований заклик до своїх не давати їй жодного голосу. Що то було, як не технологія підтримки Януковича?

Тепер і Наливайченко, і “Свобода” апелюють до “тушок”. Я не адвокат тих, хто перейшов із БЮТ чи НУНС на бік Януковича... Але чим перебіжчики завинили перед Тягнибоком? Та лише тим, що до Януковича вони мігрували лише після його перемоги на виборах, а Тягнибок заграв на боці Януковича ще раніше, кував цю перемогу, торував шлях для нового Закону “Про мови”.

Тепер - мусить захищати її від безпосередніх наслідків своєї діяльності, від власної безвідповідальності, виявленої перед другим туром президентських виборів.

14.10.2010Олег МЕДВЕДЄВ blogs.pravda.com.ua



Рівне-Ракурс №10 від 14.10.2010p. 
На головну сторінку