Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №470 від 14.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шахрайство

Софія - “Золоті вушка”

Софія - “Золоті вушка”

Через надмірну довірливість, якою користуються шахраї, останнім часом потерпають чимало мешканців Рівненщини. З початку року в нашій області зареєстровано майже 250 фактів шахрайських дій, з яких 119 наразі залишаються нерозкритими.

Найпопулярніший спосіб заробітку у спритних та нечесних на руку осіб на сьогодні - зняття порчі. У всіх випадках такого шахрайства фігурують особи циганської національності.

Нещодавно працівникам відділу карного розшуку Рівненського міськвідділу вдалося вийти на осіб, які скоювали подібні злочини. Співробітники міліції затримали жінку циганської національності - 36-річну Софію. Проживає вона у сусідній області - м.Новоград-Волинськ.

- Ці злочини не так вже й легко розкривати. Одна із причин - на початковому етапі потерпілі не звертаються до міліції із заявою, а оговтуються дещо пізніше. А вже потім, коли втрачені не тільки гроші, а й час, вони повідомляють працівників органів внутрішніх справ. Оскільки шахрайки вибирають в основному жінок і дівчат, хотілося б вкотре застерегти, щоб вони не були занадто довірливими у розмові з незнайомими, не вступали з ними у будь-який контакт, - зазначив начальник управління карного розшуку УМВС України в Рівненській області Василь ЗАБЕЙДА.

Натомість 36-річна Софія здивувалася своєму затриманню:

- Я вже 20 років живу в Новоград-Волинську. У мене троє дітей - десяти, чотирнадцяти та вісімнадцяти років. Чоловік на заробітках у Києві. У Рівному я вже не була довгий час. До мене додому приїхала міліція і відвезла до міськвідділу. Сказали, що затримали за підозрою у шахрайстві.

Наразі правоохоронці проводять слідчі дії і не виключають, що жінка причетна до багатьох епізодів. Підозрювана спілкується з оперативниками.

14.10.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 14.10.2010p. 
На головну сторінку