Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №470 від 14.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Баскетбол

Стартували з поразки

Стартували з поразки

Неоднозначним став старт рівненського баскетбольного клубу у чемпіонаті України з баскетболу серед команд вищої ліги.

Домашня поразка від “Спортліцею” - зовсім не те, чого від “Пульсару” очікували вболівальники. Втім, язик не повертається вимагати якихось надзвичайних звершень від команди необстріляних юнаків на чолі із ветераном В’ячеславом Ковалевським.

І добре, що вже наступного дня рівняни зуміли зібратися і таки здобути першу в сезоні перемогу.

БК-93 “Пульсар-ШВСМ” - “Спортліцей” - 43:79 (11:17; 12:15; 8:23; 12:24).

Рівне: Сотник (7 очок), Гусаківський (1), Липін (0), Роман (2), Ковалевський (14), Шанюк (0), Артимович (9), Кузьмінець (0), Куракін (8).

Біла Церква: Корнієць (11 очок), Перевертун (4), Горобець (15), Гуменний (7), Федіско (9), Чайка (5), Цьопич (16), Галинін (8), Кухарський (0), Балясников (4), Телєгін (0).

Дуже давно помаранчева команда не виступала у вищій лізі українського бас-кетболу. Після стількох років виступив у Суперлізі, де уболівальників своєю грою радували провідні клуби та найсильніші виконавці країни, якось незвично робити крок назад - опускатися з небес на землю, де тепер немає ні Іллі Шемосюка, ні Анатолія Дубнюка, ні Віктора Герасимчука, ні інших кумирів рівненської торсиди.

Тепер маємо миритися із реаліями виступів у вищій лізі і надією на те, що із нинішнього складу “Пульсару” згодом виросте нова плеяда талановитих виконавців.

Надії ці підкріплювалися і грою господарів у дебютній грі сезону. Проте, лише упродовж декількох стартових хвилин матчу проти “Спортліцею”.

Підопічні Михайла Переверзія розпочали впевнено, здійснили ривок у рахунку - 7:0 і зупинилися. Повністю віддали ініціативу супернику. Гра рівнян зламалася, а м’яч прямо-таки випадав із рук гравців.

Гостей не потрібно було припрошувати і вони одразу ж скористалися невпевненістю “пульсарівців”. Вже у першій чверті зустрічі перевага “Спортліцею” сягнула шести пунктів.

У подальшому малюнок гри не змінився. Оборона рівнян постійно давала тріщини. У підсумку до завершення третьої чверті господарі майданчика горіли вже мінус двадцять чотири.

Фінальний же рахунок шокував усіх і, здавалося, що лише диво допоможе грізному колись баскетбольному клубу гідно виступити у нинішньому сезоні.

БК-93 “Пульсар-ШВСМ” - “Спортліцей” - 73:65 (11:13; 25:11; 11:21; 26:20).

Рівне: Сотник (3 очка), Гусаківський (6), Роман (2), Ковалевський (18), Артимович (14), Кузьмінець (7), Куракін (23).

Біла Церква: Корнієць (5 очок), Перевертун (7), Горобець (13), Гуменний (9), Федіско (13), Чайка (1), Цьопич (6), Галинін (2), Балясников (9).

Втім, вища ліга - суцільна несподіванка. Чергування розгромних перемог і поразок тут не рідкість. Вже наступного дня “пульсарівці” таки здобули першу у чемпіонаті перемогу.

Білоцерківці знову виграли стартову десятихвилинку, проте у другій - зазнали повного фіаско.

У складі рівнян знову нагадав про себе В’ячеслав Ковалевський, який як справжній капітан надихнув партнерів на перемогу. Ще до великої перерви “Пульсар” оформив десятиочковий гандикап і після відпочинку продовжив свою переможну гру.

У підсумку господарі із невеликими труднощами, але все ж довели матч до перемоги.

Старший тренер БК-93 “Пульсар-ШВСМ” Михайло ПЕРЕВЕРЗІЙ: “Програє тренер, виграє команда. Сьогодні перемогла вся команда. Хороший темп задав В’ячеслав Ковалевський, показав, як повинен грати справжній капітан і найдосвідченіший гравець, боровся за кожен м’яч і чудово захищався. Це підбадьорило його партнерів. Наостанок хочу подякувати всім хлопцям за гру, а нашим палким вболівальникам за підтримку”.

14.10.2010Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 14.10.2010p. 
На головну сторінку