Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №470 від 21.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Репортаж

Перший візит Гаранта на Рівненщину

Перший візит Гаранта на Рівненщину

За декілька годин перебування на Рівненщині Віктор Янукович відкрив дорогу, транспортну розв’язку та фізіотерапевтичний корпус. 19 жовтня у Рівненську область прибув Президент України. Перший візит Віктора Януковича як глави держави сприймали по-різному: для декого це стало святом, для інших - поганою новиною, однак у будь-якому випадку це подія, яка потребує уваги громадськості.

Візит глави держави розпочався з відкриття ділянки відремонтованої дороги Київ-Чоп та новозбудованої транспортної розв’язки. При цьому неодноразово підкреслювалося, що сьогодні в експлуатацію вводиться близько 190 км дороги, а до кінця року буде на 90 км більше.

- Більше 1600 будівельників вклали свою працю, розум та серце у цю українську дорогу. За що я їм щиро дякую. Вже наближається Євро-2012 - та подія, яка дасть нам можливість влитися в європейську сім’ю… І коли наші гості їхатимуть цими дорогами, вони зрозуміють, що держава, яка здатна їх побудувати, має майбутнє”, - сказав Президент.

Як додав голова Рівненської ОДА Василь БЕРТАШ, європейські дороги є необхідною складовою економічного та туристичного розвитку Рівненщини, а транспортна розв’язка підвищить безпеку руху, адже донині статистика аварій на цьому перетині шляхів була сумною (упродовж 2000-2008 років сталося 74 ДТП).

Не залишив Президент поза увагою і відкриття фізіотерапевтичного корпусу Клеванського обласного госпіталю ветеранів війни, оснащеного сучасними медичними новинками: сауною, басейном, фітобаром, кабінетом психоемоційного розвантаження та відділенням лікувальної фізкультури. Це стало справжнім подарунком у Рік ветерана. Нововідкритий фізіотерапевтичний корпус підсилить 7 стаціонарних відділень госпіталю, які розраховані на 280 ліжок. До речі, 15 ветеранам Великої Вітчизняної війни Президент вручив ключі та документи на автомобілі.

Василь Берташ ознайомив главу держави з реалізацією Програми економічних реформ на Рівненщині. Відкриваючи засідання Регіонального комітету з економічних реформ, губернатор акцентував увагу на тому, що Програма, яку ініціював Президент, потребує скоординованих спільних дій центральних та місцевих органів влади. “Необхідно говорити про те, що ми робимо зараз і як будемо діяти у найближчій перспективі”, - зауважив Василь Берташ та зазначив, що зараз Рівненщина має соціально-економічну та суспільно-політичну стабільність.

За підсумками дев’яти місяців приріст промислового виробництва становить понад 26 відсотків. Забезпечено стабільне зростання в аграрному секторі, активізовано інвестиційну діяльність. Приріст обсягу інвестицій в основний капітал області становить 7 відсотків. За цим показником Рівненщина входить до чільної п’ятірки регіонів України.

Також на засіданні був презентований проект відзначення 450-річчя Пересопницького Євангелія. Це, за словами заступника голови Рівненської ОДА Олексія ГУБАНОВА, унікальна нагода привернути увагу до Рівненщини, де і була написана Першокнига. Головною подією святкування має стати урочисте завершення піврічного марафону з написання всім українським світом літературного перекладу Пересопницького Євангелія. Відомі українці в усіх куточках світу власноруч напишуть кілька рядків з мовних редакцій Першокниги. Після цього рукописи урочисто з’єднають в унікальну Книгу і надалі зберігатимуть у Пересопниці. Відвідувачі зможуть долучитися до її написання, а їхні імена поповнюватимуть перелік “співавторів”.

Крім цього у Пересопниці створять постійно діючу археологічну експедицію, до якої запросять науковців, студентів, школярів і навіть туристів.

21.10.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 21.10.2010p. 
На головну сторінку