Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №470 від 21.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Тігіпко боїться фальсифікацій на місцевих виборах

Тігіпко боїться фальсифікацій на місцевих виборах

У вівторок 19 жовтня у Рівному побував віце-прем’єр-міністр України Сергій ТІГІПКО (на фото). Лідер політичної партії “Сильна Україна” приїхав до обласного центру у рамках передвиборчого туру містами України. Щоб агітувати за кандидатів своєї політичної сили до місцевих рад, він взяв відпустку.

На ранковій прес-конференції Сергій Тігіпко назвав політичним замовленням спроби не допустити його партію до виборів у Луганській області: “Ми відчуваємо тиск по всій Україні. У Луганській області нас намагаються не допустити до участі у виборах на підставі сумнівного рішення суду”. Він нагадав, що в цьому регіоні суд відмовив у перереєстрації обласного осередку партії “Сильної України”.

За словами Тігіпка, якщо не зупинити тиск, це може призвести до фальсифікацій результатів місцевих виборів. “І тоді країна може потрапити в дуже складну ситуацію, коли після міжнародного визнання демократичності останніх виборів в Україні можемо отримати погану оцінку”, - заявив він. А це, на його думку, негативно вплине, як на оцінку Україні з боку інвесторів, так і на європейські устремління і підірве авторитет влади серед населення.

Сергій Тігіпко розкрив мотиви участі “Сильної України” в місцевих виборах 31 жовтня: “Дві позиції мене цікавлять у місцевій владі. Перше: умови для інвестора - це завдання №1. Коли немає єдиного вікна для всіх інвесторів, які приходять, коли їх не беруть за руку і не ведуть по нашому колу бюрократії, то це означає, що ніякої системи немає, що ми тільки розмовляємо про інвестиції, а нічого не робимо. Друга позиція - це якість життя людей. Абсолютно конкретні речі - що зроблено в охороні здоров’я, скільки ми платимо за тепло і яка температура батареї в будинках і так далі”.

Запевнивши журналістів у неминучості прийняття Податкового і Митного кодексів, віце-прем’р додав: “Ми серйозно змінимо ситуацію по адміністративних послугах. Наплодили різних підприємств від міністерств, вони надають практично державні послуги, а після цього гроші в бюджет не потрапляють, у тому числі на місцевому рівні”.

Торкнувшись мовного питання, Сергій Тігіпко наголосив на тому, що українська мова повинна бути державною. Усе інше повинно робитися на регіональному рівні: “Якщо хтось на регіональному рівні хоче захищати російську мову, хай захищає - це європейський підхід”, - заявив лідер “Сильної України”.

21.10.2010Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 21.10.2010p. 
На головну сторінку