Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №470 від 21.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Молодь

Далой вибори - всі на “Позітіф”!!!

Далой вибори - всі на “Позітіф”!!!

Тепер у маршрутках буде весело!

17 жовтня стартувало Перше рівненське гумор-шоу “Позітіф” . Відбулося воно недільного вечора у “Стадіо-пабі”. А до цього, поки запрошення на вечір гумору лише шукали своїх власників, я спілкувалася з його організатором Іваном САРАНОЮ.

- Доброго дня, Іване. Як я розумію, саме ви є ініціатором створення такого шоу в нашому місті. Що ж Вас на це надихнуло?

- Просто хочеться трішки розшевелити людей, щоб вони були не такими злими в маршрутках(сміється), щоб забували про свої халепи, буденні побутові проблеми, і позитивніше дивилися на світ. У цьому може допомогти гар-ний гумор.

У нашому місті вже були спроби зробити щось подібне, але вони нічим не закінчилися. Між тим, людей треба смішити.

- Тому Ви вирішили ризикнути і спробувати цим зайнятися серйозно?

- Коли починаєш щось нове, то ризик є завжди… (трішки замислився - авт.). Але, сподіваюся, це буде ризик успіху!

- Було б добре! Останнім часом у нас набирає популярності запозичене із західної культури стенд-ап- шоу, чи буде цей рівненський проект чимось подібним?

- Так. Можна сказати, що “Позітіф” буде стендапівським проектом. Мається на увазі, що самі автори будуть і виконавцями жартів, і їх постановниками. Комедіант може почати розмову з простим глядачем, або взагалі сидіти за столом, спостерігати за дійством, а потім несподівано вийти теж на сцену й розповідати щось смішне - таким започаткувався стенд-ап ще у 50-х роках в Америці. Звичайно, в нас буде дещо інакше, але намагатимемося робити інтерактив з публікою.

- Наскільки я знаю, в нашому місті люблять гумор і часто відвідують КВН, будете конкурувати?

- Як на мене, то класичний КВН вже трішки дістав. Він не завжди є настільки якісним і смішним, як хочеться. А ще його не можна дивитися так часто, як гумор-шоу, яке планується щонеділі. Це інший формат. Тут родзинка у цензурі… Можна буде показати більше, ніж звикли бачити у КВН, адже атмосфера клубна і глядач дорослий.

- А хто ж саме смішитиме публіку?

- Відбувався кастинг, на основі якого відібрали колективи-резиденти. Здебільшого це дуети, хоча є хлопці, що виступають по-одинці з монологами, а також є тріо дівчат. Всі готуються до першого виступу, побачимо, як все складеться. Я сподіваюся, що початковий склад залишиться й надалі. Хоча й надалі всі бажаючі зможуть себе спробувати в якості резидентів.

- На організацію такого шоу потрібно багато сил і ресурсів. Хто зараз підтримує вашу ініціативу?

- "Стадіо-паб" підтримує на досить лояльних умовах. А загалом ми шукаємо спонсорів, сподіваємося на їхню підтримку.

- Як відбувається підготовка до першого виступу?

- Кожен колектив працює у свому напрямку, так що жартувати будуть на різні теми. В цілому підготовка йде позитивно!

- Тоді бажаю такої ж позитивної тенденції всьому творчому колективу й надалі. Дякую за розмову!

P.S. Наразі Перше гумористичне шоу вже відбулося, зібравши переповнену залу в "Стадіо-пабі". По відгукам глядачів, все було навіть краще, ніж очікували від рівненського шоу. І вже цього недільного вечора 24 жовтня Перше гумористичне шоу нашого міста чекає на всіх, хто хоче посміятися в приємній клубній атмосфері.

21.10.2010Ольга ГНИНЕВИЧ



Рівне-Ракурс №10 від 21.10.2010p. 
На головну сторінку