Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вибори-2006

Микола ЗАХАРУК: «Наше буденне життя визначається рівнем

розвитку місцевого самоврядування»

Микола Миколайович ЗАХАРУК - випускник Львівського торгово-економічного інституту, 25 років працює у сфері обслуговування, останні два роки - директором підприємства «Аптека-Центр», яке має торгівельну мережу в Рівному, Костополі та Кузнецовську. Другий номер у списку кандидатів у депутати Рівненської міської ради від Блоку Юлії Тимошенко глибоко переконаний у тому, що наше буденне життя визначається рівнем розвитку місцевого самоврядування.

Своє майбутнє депутатство в Рівнераді Микола Захарук пов'язує з бажанням, перш за все, домогти громаді у вирішенні проблем не тільки наповнення міського бюджету, а і його раціонального розподілу. Микола Миколайович не без іронії каже: «Бюджет податками, як правило, наповнюють підприємці, а ділять інші…».

- Але не від цього всі наші негаразди, - вважає Микола Захарук. - Головна їх причина в тому, що держава делегує на місця повноваження на утримання і розвиток охорони здоров'я, освіти, культури, громадського транспорту, житлового будівництва і комунального господарства за рахунок місцевих бюджетів, не виділяючи на все це достатнього фінансування. Тож і виходить, що при потребі 30 мільйонів гривень на комунальні витрати у бюджеті обласного центру цього року закладено всього 2,9 мільйона.

Зверніть увагу: до останнього часу в Україні тільки 37 відсотків державного бюджету спрямовувалося на місця, тоді як у Європі цей показник сягає 50-70 відсотків. Депутати від Блоку Юлії Тимошенко, запевняє Микола Захарук, на всіх рівнях - від Верховної Ради до сільської - боротимуться за європейський підхід у формуванні місцевих бюджетів. І люди це відчують.

Пріоритетними напрямками в роботі Рівнеради майбутній депутат бачить створення громадянам рівних стартових умов для початку бізнесової діяльності, спрощення дозвільної системи для підприємництва. Малий і середній бізнес, на думку Миколи Захарука, потребує налагодження побудованих на взаємоповазі партнерських відносин із різними владними структурами - з податковою службою, пожежною охороною, міською санітарно-епідеміологічною станцією тощо.

Також першочерговими завданнями нової влади Микола Миколайович вважає гарантоване державою надання першого робочого місця випускникам вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, адекватність оплати за послуги у сфері охорони здоров'я, освіти, культури та комунальних тарифів рівню зарплат населення і, що не менш важливо, якості цих послуг.

Микола Захарук гордий за те, що разом із лідером УСДП, одним із засновників нової української соціал-демократії Василем Онопенком задовго до багатьох політиків неодноразово робив сходження на Говерлу. Тож бажаємо йому успіху в сходженні до вершин влади.

09.03.2006Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку