Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №472 від 28.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дозвілля

У Палаці дітей та молоді не вистачає місця

Близько 20 приміщень на базі шкіл та громадських організацій, які розкидані по всьому Рівному, Палац дітей та молоді використовує для проведення своїх занять. У головному корпусі для комфортного навчання усіх дітей місця не вистачає.

Це й не дивно, адже у ПДМ навчається понад 5 тисяч дітей та підлітків (від 5 до 20 років). У подібних закладах активно використовується практика заробітку шляхом здачі приміщень в оренду, у ПДМ ж про це й мови не ведеться, оскільки місця бракує навіть для навчання. Однак не бракує проблем…

- Наша виставкова зала потребує капітального ремонту, який тут не проводили ще з 1985 року. Косметичного ремонту, який ми щоразу проводимо, недостатньо. До того ж на даху відсутня система гідроізоляції, а відтак накопичується вода, - наголошує директор Палацу дітей та молоді Ірина ПЕРВУШЕВСЬКА. - Міська влада пообіцяла нам, що проблема із ремонтом та гідроізоляцією буде вирішена у наступному році.

Територія навколо Палацу йому не належить, від неї відмовилися спочатку, позаяк за проектом вона вважається недобудованою: там мала бути оранжерея, спеціально облаштовані місця для проведення навчань та змагань тощо. Було б надзвичайно добре, якби влада привела її до ладу, тоді б ми могли проводити там окремі заняття. А оскільки у районі ПДМ велике скупчення навчальних закладів, то ж тут вкрай необхідна зелена зона.

Єдиний у своєму роді

За словами пані Ірини, ПДМ є унікальною на території України та й взагалі СНД моделлю позашкільного навчання дітей. Її створили ще у далекому 1940 році як експериментальну модель, яка була повністю відпрацьована та показала себе надзвичайно ефективною та дієвою. Сьогодні на базі ПДМ створені ресурсні центри, які розповсюджують розроблені тут методики на інші навчальні заклади. Нещодавно була проведена міжнародна експертиза діяльності Палацу і результати виявилися досить високими. Крім цього ПДМ має серйозні пропозиції від Росії та Польщі щодо продажу їм розроблених тут методичних напрацювань.

28.10.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2010p. 
На головну сторінку