Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №472 від 28.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На сесії

Фінальний акорд обласних депутатів

Наприкінці минулого тижня обласні обранці провели останню 37 сесію Рівненської обласної ради п’ятого скликання. Настрій був святково-сумним, адже за останні чотири з половиною років, депутатська команда встигла потоваришувати. На останню сесію депутати зібралися майже всі, без малого - 60 осіб. Нагадаємо, загальна кількість депутатів в облраді складає 80 осіб. За традицією засідання розпочали з нагороджень грамотами Верховної та обласної ради, привітань з Днем народження та подяк. Далі депутати заслухали депутатські звернення та перейшли до порядку денного.

Яблуком розбрату між можновладцями стало питання реорганізації Дубенського міжрайонного онкологічного диспансеру. Однією із пропозицій депутатів стала зміна назви цієї установи. Депутат від Нашої України Ярослав Васюк вніс пропозицію, аби це питання розглянув уже наступний депутатський склад. “Ми не в праві на останній сесії підтримувати створення хоспісу на базі Дубенського диспансеру”, - констатував Васюк. Проте не всі депутати були солідарними зі своїм колегою і як результат - хоспіс на Рівненщині таки буде, 52 депутати сказали своє “за”.

Ще п’ятихвилинну суперечку у депутатів викликало мовленнєве питання. Депутати обговорили звернення до Президента, Верховної Ради, обласних рад України щодо зняття з розгляду Парламенту законопроекту “Про мови в Україні”. “Нехай спершу вивчать державну мову, от лише тоді тягають кота за хвіст. Треба показати, що у Рівненській області небайдужі до того, що хочуть зробити із українською мовою”, - говорив депутат з Народної партії Михайло Кривко. І в результаті - 57 депутатів підтримали звернення про мови. Відтак депутати Рівненської обласної ради закликали Президента України як гаранта Конституції вжити всіх необхідних заходів, аби припинити підступний антиукраїнський замах.

Останнє засідання обласної ради тривало одну годину. Більшість питань з порядку денного владоможці проголосували “пакетами”. Останнє слово та подяку колегам-депутатам сказав голова обласної ради Олександр Данильчук. На згадку про плідну співпрацю п’ятого скликання депутати сфотографувалися.

28.10.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2010p. 
На головну сторінку