Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Такого ще не було

Весна однаково переможе

Акція БЮТу, котра нагадала Майдан

Минуло понеділка Майдан Незалежності та Театральна площа в Рівному перетворилися на наметові містечка з білосніжних палаток, прикрашених яскравою символікою Блоку Юлії Тимошенко. За словами активного учасника масового заходу, кандидата на посаду міського голови Рівного від БЮТу Валерія Богуцького, таким чином бютівці вирішили нагадати рівнянам про події Майдану, проголошені ним цінності.

- Мета акції, - стверджує пан Богуцький, - показати рівнянам, які підтримують Юлію Тимошенко та її виборчий блок, що вони не одні. Зрештою, ми прагнули створити для мешканців міста гарний весняний настрій. Своєрідним гаслом заходу я б назвав «Весна однаково переможе!».

Водночас, розпочатою акцією БЮТ відкрив театральний тур по п'яти містах України - Рівному, Херсоні, Львові і Черкасах, в ході якого рівняни в обласному музично-драматичному театрі мали нагоду переглянути виставу, підготовлену театральною компанією «Бенюк і Хостікоєв» рок-опери «Біла Ворона», написану Юрієм Рибчинським ще у 1989 році.

Як зазначив під час прес-конференції, в якій взяли участь Анатолій Хостікоєв і Наталія Сумська, заступник керівника БЮТу Микола Томенко, метою цього театрального туру є пропагування української культури та, зокрема, театрального мистецтва, адже уряд Юлії Тимошенко під час своєї роботи почав приділяти більше уваги питанням культури та мистецтва. Микола Томенко нагадав, що «за недовгий час роботи нам вдалося суттєво збільшити статті держбюджету, які стосувалися кіновиробництва, розвитку української музики, театру, книговидавництва, музейної справи тощо».

До речі, вистава «Біла ворона» має і свої історичні аналогії. Ця рок-опера мовою мистецтва показує українцям історичні паралелі - Жанну д'Арк та зрадливого короля, який через свої заздрощі до популярності вільної жінки вирішив її позбутися, а також французький «майдан», де боязка юрба перетворюється на свідомий народ. Подібна ситуація нещодавно трапилася і в Україні - у нас також був Майдан, також з'явився свідомий НАРОД, і також після всього була зраджена популярна в народі жінка-політик. І причетний до цього був також глава держави…

09.03.2006Василь БУСЬКО



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку