Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №472 від 28.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

“Хімік” тріумфує у чемпіонаті

“Хімік” тріумфує у чемпіонаті

Вдруге поспіль переможцем чемпіонату області із футболу серед команд першої ліги став представник обласного центру.

Минулого сезону чемпіоном стала “Славія”. Тепер золоті нагороди завоював “Хімік”.

У грі заключного туру команда Миколи Конька сама вирішувала свою долю. Рівнянам для загального тріумфу варто було не програти “Гощі”, якій турнірні очки були потрібні в контексті боротьби за бронзові нагороди змагань.

Втім претендент на чемпіонство виявився сильнішим. “Хіміки” перемогли - 2:1 і здобули право зватися чемпіонами.

Клуб із Рівного дуже вдало провів сезон, що завершився. Після поразки ще у грі першого туру від “ОДЕКа” - 1:3, “хіміки” у подальшому здобули п’ятнадцять перемог, втративши очки лише у дербі зі “Славією” - 0:4 та 2:2.

Більш упевненої ходи чемпіона турнірним шляхом упродовж останніх декількох сезонів годі і пригадати.

В останній грі сезону - 2010 “ОДЕК” розгромив на власному полі ту ж “Славію” - 3:0. Але цього виявилося замало, аби розраховувати на щось більше, аніж друга підсумкова позиція у табелі про ранги.

Оржівці надто багато втратили в особистих зустрічах із прямими конкурентами. Програли важливі матчі “Славії” (1:2 у першому колі чемпіонату), “Маяку” (0:1 два тижні тому) і “Хіміку” - 1:2. Можливо, саме ця поразка у першій зустрічі другого кола і стала найболючішим ударом по “ОДЕКу”.

Проте, оржівці завоювали інший трофей - Кубок області - чим за такої ситуації мають бути задоволені.

До того ж “ОДЕК” вдало виступив у чемпіонаті України серед аматорських колективів, що також є вагомим досягненням.

Третім у чемпіонаті фінішував “Маяк”. Сарненчани минулої неділі розійшлися миром із “Случем” - 1:1. Проте, зважаючи на поразку “Гощі” від “Хіміка”, саме “Маяк” здобув бронзові медалі.

Головним же розчаруванням чемпіонату став виступ здолбунівського “Волинь-Цементу”. Колись один із флагманів обласного футболу перетворився у завідомо слабкого суперника та відвертого постачальника очок конкурентам.

Упродовж вісімнадцяти ігрових днів чемпіонату “Волинь-Цемент” так і не зумів здобути бодай однієї перемоги, безпорадно осівши на останній сходинці турнірної таблиці.

Єдине досягнення здолбунівчан - дві нічиї із радивилівським “Соколом” - 0:0 і 1:1 та одна мирова із “Маяком” - 2:2.

Якби не хокейна перемога над “Енергією” - 7:5 - пару здолбунівчанам із нулем у графі перемоги міг скласти саме “Сокіл”. Однак цей матч клуб із Радивилова все ж може справедливо занести до свого активу.

Подаємо вашій увазі результати усіх матчів заключного туру першої ліги чемпіонату області: “Енергія” - “Сокіл” - 3:0, “Случ” - “Маяк” - 1:1, “ОДЕК” - “Славія” - 3:0, “Гоща-АМАКО” - “Хімік” - 1:2, “Ізотоп-РРАЕС” - “Волинь-Цемент” - 4:2.

У другій лізі обласного чемпіонату перші дві позиції прогнозовано дісталися “РОКО” та “Соколу” із Садового.

Футболісти із Городка впевнено перемогли у Дубровиці місцеву “Горинь” - 3:0, а соколята здобули срібні медалі, навіть незважаючи на поразку у Зорі від “Фіалки” - 2:3.

Бронзові нагороди змагань тут дісталися рівненському “Воднику”, який в останній грі зіграв унічию із “Авангардом” - 1:1.

Результати інших матчів: ФК “Смига” - “Горизонт” - 4:2, “Полісся” - “МлинКов” - 2:1.

Замість післямови до чемпіонату хочеться відмітити той факт, що у порівнянні із сезоном 2009 року до фінішу змагань дійшли усі двадцять колективів обох ліг. Отож, хочеться вірити, що обласний аматорський футбол потроху знову міцно зводиться на ноги.

28.10.2010Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2010p. 
На головну сторінку