Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №230 від 09.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Жінка в політиці

Валентина ДОВЖЕНКО: «Україна має жити не так!»

У переддень жіночого свята у Рівне завітала одна із яскравих жінок на політичній арені, лідер Всеукраїнського політичного об'єднання «Жінки за майбутнє», голова правління благодійного фонду Надії і Добра, перший заступник голови Спілки Жінок України Валентина Довженко. Вона має науковий ступінь доктора філософії у галузі адміністрування. Нагороджена орденами Княгині Ольги ІІІ ступеня, Святого Станіслава та преподобного Нестора-літописця.

Перебуваючи у Рівному, Валентина Довженко зустрілася із представниками рівненських ЗМІ. Як українка, як мати, як політик вона занепокоєна кризою в державі. Валентина Іванівна впевнена: «Ми маємо жити не так!». Тому і йде на вибори до Верховної Ради у виборчому блоці політичних партій Опозиційний блок «Не так!», який у виборчому бюлетені стоїть під номером 44.

Лідер Всеукраїнського політичного об'єднання «Жінки за майбутнє» розповіла про засади передвиборчої програми. Вважаючи, що країна має розвиватися ринковим шляхом, пані Валентина виступає проти економічної дискримінації південних та східних регіонів України. Однією із засад програми, яка розроблена блоком, є закон, згідно з яким мінімальна заробітна плата буде прирівнена до прожиткового мінімуму.

- Це нонсенс, - сказала Валентина Довженко, - що в нашій країні прожитковий мінімум перевищує найменшу зарплату на 133 гривні. Хіба можуть люди жити нормально за таких умов?

Важливе місце в програмі займають проблеми сім'ї, дітей та жінок, адже вони є головною ланкою суспільства. «Щоб ефективно відстоювати їхні інтереси, у Верховній Раді повинно бути не п'ять відсотків жінок, як нині, а набагато більше, - переконана лідер «Жінок за майбутнє», - адже недарма Євросоюз та Комісія ООН з питань становища жінок в органах влади визначає їх представництво у 30 відсотків. Валентина Іванівна переконана, що, прийшовши в парламент, фракція від блоку забезпечить підтримку сімейного виховання дітей та створить реальні можливості для поєднання материнства з професійною

кар'єрою.

09.03.2006Аліна БАНУШ



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2006p. 
На головну сторінку