Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №473 від 04.11.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З Києва видніше

МОЗ проведе повну інвентаризацію медичних закладів

Президент України Віктор Янукович доручив Міністерству охорони здоров’я у стислі терміни провести повну інвентаризацію медичних закладів та завершити розробку нормативно-документальної бази для проведення реформи всієї галузі.

Як передає кореспондент УНІАН, таке завдання Президент озвучив, підбиваючи підсумки розширеного засідання робочої групи Комітету з економічних реформ з питань реформування сфери охорони здоров’я у Кіровограді.

“Готуйте пропозиції для підготовки національної програми реформування галузі охорони здоров’я. Найближчим часом ми їх опрацюємо, і я особисто внесу цей законопроект як невідкладний на розгляд Верховної Ради”, - звернувся керівник держави до присутніх.

Також В.Янукович дав завдання профільним структурам не пізніше, як за півроку підготувати карту України з нанесеними госпітальними округами. Згідно з проектом реформування галузі, госпітальний округ повинен буде включати багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування з консультативною поліклінікою, лікарні для відновлювального лікування, хоспіси, лікарні планового лікування хронічних хворих, заклади медико-соціальної допомоги та центри первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД).

Для лікарів треба створювати мотивацію праці. Сільська лікарня за рівнем оснащення не повинна відрізнятися від міської”, - наголосив В.Янукович.

04.11.2010Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 04.11.2010p. 
На головну сторінку