Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №474 від 11.11.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Очікуване

Центром Рівного їздять без дозволів

Через кілька днів маршрутки Сарненського сполучення (північні райони області) прибуватимуть на новий автовокзал.

Як зазначив міський голова Рівного Володимир ХОМКО, нову автостанцію вже спорудили на вулиці Гагаріна, поблизу торгово-розважального центру “Чайка”. Розпочати роботу вона повинна вже наступного тижня, адже невирішеними залишаються ще деякі технічні питання. Наймасштабніше з них - затвердити паспорти з кожного окремого маршруту, яких на новому автовокзалі нараховується чотириста.

Після відкриття, сподіваються чиновники, можна буде трохи “розгребсти” потік маршрутних транспортних засобів через Рівне, бо незабаром їм не пот-рібно буде їхати на кінцеву зупинку аж до вулиці Київська.

Перейматися і справді є чим. Кількість транспортних засобів, які курсують дорогами Рівного, почала непокоїти. Адже у разі перекриття певної ділянки, затори утворюються по всьому місту, що у свою чергу нервує як водіїв, так і перехожих. Значно послабив невдоволення рівнян підземний перехід, відкритий на площі Театральна. Однак, після того, як Львівська залізниця почала ремонт моста у районі Млинівської, на вулиці Соборна знову з’явилися затори. Між тим, об’їзну дорогу, якою щодня їздять фури та вантажні автомобілі у напрямку Білорусі, планують відкрити не раніше, ніж через п’ять місяців. Тож, потрібно нагально координувати транспортні потоки.

Оскільки маршрут через залізничний переїзд на Пересопницькій не дав очікуваного ефекту - через низьку пропускну спроможність та курсування потягів, міська влада прийняла вольове рішення. Зважаючи на нарікання водіїв, тимчасово дозволила усім транспортним засобам рухатися через центр міста. Як на це відреагували працівники ДАІ, котрі раніше перевіряли дозволи на проїзд центром, допоки невідомо.

Тим часом, призупинила своє функціонування низка зупинок у районі тієї ж Млинівської, а деякі змінили місце дислокації. Наприклад, напроти РЗВА до 10 квітня 2011 року організували тимчасовий пункт відправлення маршрутних таксі Клеванського та Млинівського напрямків.

11.11.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 11.11.2010p. 
На головну сторінку