Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №474 від 11.11.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Робота є...

З початку року 23 тисячі безробітних краю працевлаштували. Майже дві з половиною тисячі - завдяки наданню дотацій роботодавцям. Ще 490 незайнятих громадян отримали одноразову допомогу для організа-

ції підприємницької діяльності. Професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації пройшло більше 8 тисяч безробітних. До участі в оплачуваних громадських роботах залучили майже 12,5 тисяч незайнятих краян.

На виставку - за досвідом

На міжнародну сільськогосподарську виставку “Фермер України”, аби презентувати Рівненщину, поїхали й наші місцеві фермери. Хизуватимуться наші аграрії найширшим асортиментом овочів, найсучаснішими сортами картоплі, а також продуктами агропереробки. Але сільськогосподарники не лише презентуватимуть себе, а й вивчатимуть закордонний досвід. Окрім знань фермери привезуть домовленості та договори на придбання закордонної техніки.

Рівненщина пасе задніх у вакцинації

Погода змінюється і хворих стає все більше, проте робити вакцинацію проти грипу, наші земляки не поспішають. Станом на початок листопада у Рівненській області провели вакцинацію проти грипу лише 1091 особі. Зокрема в області спостерігається сезонний підйом рівня захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції. У жовтні захворіли понад 16 тисяч осіб, що на 32 відсотки більше, ніж торік. А за минулий тиждень в області захворіли близько 5 тисяч осіб.

У Пенсійному фонді пожвавлення

Пенсійний фонд області поповнюється інтенсивніше ніж торік. З початку року до Пенсійного фонду області платники Рівненщини перерахували мільярд і майже 675 мільйонів гривень внесків, а це на 20 відсотків більше минулоріч. Як наслідок, впродовж року всі краяни вчасно отримували пенсії та виплати. Наприклад, жовтневе завдання перевиконано майже на 5 відсотків. А нині вже профінансовано чверть листопадових видатків.

З урожаєм

Аграрії краю тішаться, адже на сьогодні сої зібрано в три з половиною рази більше, ніж торік, зерна кукурудзи теж засипано до засіків вдвічі більше, на цукропереробку вже спрямовано 900 тисяч тонн солодких коренів, що дозволяє прогнозувати понад мільйонний урожай цукросировини. Тож кажуть, що зимувати є із чим.

Ставки приведуть до ладу

Починаючи з наступного року, власники водних об’єктів Рівненщини, які беруть в оренду водні масиви для господарського використання, повинні облаштувати місця для купання та відпочинку людей, які мешкають поблизу водоймищ.

До такого рішення прийшли через значну кількість загиблих на воді. Торік у водоймах області втопилися 97 людей, а цьогоріч - 113. 14 з них - діти.

11.11.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.11.2010p. 
На головну сторінку