Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №475 від 19.11.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

За заслуги - надбавка

Титулованих людей на Рівненщині чимало, а тому з їх виходом на пенсію отримувачів пенсії за особливі заслуги перед Україною більшатиме.

Нині її призначено майже 30 тисячам краян, відтак до основної пенсії їм доплачують 20-40 відсотків прожиткового мінімуму (від 145 до 290 гривень, в залежності від особистих заслуг кожного).

Захист за призначенням

На Рівненщині порахують скільки захисних споруд можуть слугувати за призначенням.

За вказівкою заступника голови ОДА Анатолія Юхименка, у 2011 році відповідальні за це особи мають докорінно змінити ситуацію у всіх районах. Насамперед, їм доручено обстежити 1637 захисних споруд, та з’ясувати, які з них можуть слугувати за призначенням. За попередніми підрахунками для інвентаризації захисних споруд області потрібно понад мільйон гривень.

Святкування на широку ногу

За задумом керівництва області до відзначення 450-річчя Української Першокниги заплановано: піврічний марафон з написання всім українським світом літературного перекладу Пересопницького Євангеліє; відкриття Центру археології та музею у селі Пересипниця; мультимедійна науково-практична конференція “450-річчя Пересопницького Євангеліє”; реконструкція укріплень міста Пересопниця та відкриття пішохідного туристичного маршруту.

Визнайте за допомогу

Понад 114 тонн вантажу просять визнати гуманітарною допомогою. Відповідне клопотання спрямувала до столиці спеціальна комісія, яка діє при РОДА. Місії, які відповідають за ввезення та розподіл благодійної допомоги, тісно співпрацюють із соціальними закладами краю. Тому частину вантажу, а це меблі, матраци, постільна білиз-на, дитячі речі, одяг, взуття та іграшки, що були в користуванні, а також дитяче харчування з Нідерландів, Німеччини та США, отримають соціально незахищені жителі області.

Перші голови

Днями пройшли перші пленарні засідання Демидівської, Острозької та Рокитнівської районних рад шостого скликання. На них депутати визначилися із керівництвом.

Головою Демидівської райради обрали Миколу Панчука, голову Демидівської райдержадміністрації, голову районної організації Партії регіонів. Його заступником став висуванець Народної партії Володимир Вінічук.

Рокитнівською районною радою керуватиме представник Партії регіонів Микола Грущак, який до цього працював заступником голови райради. Новообраний заступник голови Рокитнівської райради - позапартійна Антоніна Гордійчук.

Рустам Хутиз (Партія регіонів) обраний головою Острозької райради. Заступником Хутизи стала представниця ВО “Батьківщина” Надія Дем’янчук. У Демидівській, Рокитнівській та Острозькій районних радах працюватиме 24, 32 та 42 депутати відповідно.

19.11.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 19.11.2010p. 
На головну сторінку