Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №475 від 19.11.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гаряча тема

Виїхали на заробіток - втратили все

У число найпопулярніших методів шахрайства не можна не включити “Роботу за кордоном”. Сучасні аферисти вже не обіцяють приїжджим золоті гори, а працюють набагато вправніше і хитріше з точки зору закону. Та й простаків стало складніше знайти, тому шахраї виїжджають у пошуках жертв у невеликі міста, де рівень довіри буває ще досить високий.

Вид шахрайства, пов’язаний з відправкою на роботу за кордон, вже став класичним. Величезна кількість наших громадян стають жертвами аферистів на території Росії. Наприклад, одного разу з’явилася реклама, згідно з якою на роботу до Москви запрошувалися будівельники і водії. Обіцяли безкоштовне житло, харчування і зарплату розміром у кілька сотень доларів на тиждень. В орендованих квартирах телефонні диспетчери ледве встигали запрошувати бажаючих на співбесіду. І ось в один день завербовані працівники приїхали у столицю сусідньої держави. Вже на території Росії з усіх учасників поїздки зібрали по 100 доларів на оформлення, “необхідних паперів”. Потім, їх висадили біля дверей однієї з консультаційних фірм із працевлаштування (її співробітники підказували приїжджим адреси, де вони можуть бути затребувані, але нічого не гарантували). У підсумку, людей просто обдурили. Деякі подали заяву в міліцію, але нічого добитися не вдалося. Хоча особистість афериста і відома, але грошима він заволодів вже на території Росії, до того ж обіцянку допомогти з працевлаштуванням, виходить, що виконав.

Газети безкоштовних оголошень і сьогодні рясніють пропозиціями на кшталт: “Робота за кордоном, зарплата від 200 доларів на тиждень”. Але до них вже звикли і знають, що за такою обіцянкою криється, в кращому випадку, - шахрайство (позбудетеся ви декількох сотень гривень за оформлення “необхідних паперів”), в гіршому - можна опинитися у чужій країні взагалі без грошей та документів.

19.11.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 19.11.2010p. 
На головну сторінку