Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №476 від 03.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У місті

Людей залишили напризволяще

Людей залишили напризволяще

Крокуючи вулицею Млинівська, зверніть увагу на будинок за номером 26. Тут можна побачити дивний феномен: одна частина будівлі дихає життям, бо заселена людьми, інша має вигляд, як після бомбардування - вікна - вибиті, стіни - почорніли, тягне затхлістю та спустошенням.

З’ясувалося, що цей будинок є гуртожитком обласної споживчої спілки. Як розповідають мешканці, п’ять років тому працівники спілки, які проживали у гуртожитку, через важкі умови праці, які до того ж оплачувалися не належним чином, почали масово звільнятися. Керівництво, щоб залякати інших працівників, повністю виселило цілий під’їзд: і тих, хто вже звільнився і тих, хто ще працював. Дехто зміг переселитися до іншого під’їзду, однак усім місця не вистачило і більшість працівників опинилася просто неба. Однак, цього адміністрації виявилося замало, і у під’їзді, з якого виселили люд, розтрощили вщент комунальні мережі, повибивали вікна… Тому й виглядає він сьогодні, наче після бомбардування. А там, між іншим, 32 квартири. Це стільки ж сімей сьогодні мали б дах над головою!

Утримання гуртожитку стало лише проблемою людей, які у ньому проживають. Вже десятки років тут не проводили капітальний ремонт. Грошей, якими між собою час від часу скидаються мешканці, вистачає хіба що для фарбування чи побілки. Вони вже неодноразово зверталися до керівництва з проханням дозволити приватизацію, на що завжди отримували відповідь: “Будь ласка, підпишемо з вами договір і приватизуйте кімнати, але коридори і кухні загального користування залишаться за нами”. Звичайно, на такі умови люди не погоджуються, оскільки не впевнені у юридичній силі та перспективах подібних договорів.

Я запитав у міського голови Рівного Володимира ХОМКА, чи можна якось вирішити проблеми із цим гуртожитком. На жаль, зазначив той, це відомчий гуртожиток і міська влада на нього жодного впливу не має.

А між тим у місті ще багато таких гуртожитків, які на папері належать підприємствам. У переважній більшості, це будівлі, які знаходяться на межі виживання і їх керівництву абсолютно байдуже, що відбувається із фондом та мешканцями. А люди не можуть покращити умови свого проживання, оскільки не мають права власності на свої квартирні метри, а відтак, не впевнені, чи матимуть у майбутньому дах над головою…

03.12.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2010p. 
На головну сторінку