Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №476 від 03.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

“Рівнеенерго” відкрило сезон полювання

“Рівнеенерго” відкрило сезон полювання

На Рівненщині розпочалася кампанія з викриття споживачів, які самовільно підключаються до електричних мереж.

- Щоденно в області проходить до 17-ти рейдів із виявлення порушників, - розповідає начальник відділу аудиту споживачів ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго” Сергій ГОТЮК. - Бригади оснащені спеціальними приладами, які дозволяють навіть дистанційно виявляти порушників. А порушень, між іншим, чимало - від 10 до 20 випадків.

Приклади з життя

Порушників виявили у першому ж селі за маршрутом рейду. Хоча господарі намагалися приховати сліди втручання в електромережу, майстер рейдової бригади своїм професійним оком визначив, що один отвір герметичний, а інший - пошкоджено, тобто є доступ до мережі, а отже має місце безоблікове споживання електроенергії.

Вирішив зіграти у хованки

В одному із дворів господар, помітивши рейдову бригаду, зачинився у будинку, та не впустив зняти показники лічильника. А це грубе порушення правил користування елекроенергією. Окрім того, як зазначив майстер, виявили, що по горищу проходить ввідний кабель, що дозволяє споживачу зробити відгалуження.

Ще одного порушника довго шукати не довелося: прямісінько через паркан від опори до будинку веде саморобна “гірлянда” погано ізольованих проводів різних кольорів. Цього споживача вже відключили від електроенергії за несплату, після чого він самовільно зробив накид на лінію і безобліково використовував електроенергію.

Іменем Закону та народним осудом

Злочинці нестимуть кримінальну відповідальність: санкція статті за крадіжки електроенергії передбачає і суворе покарання - до 3 років позбавлення волі. Крім того, енергетики вирішили розраховувати на суд громади над тими порушниками, які своїми незаконними діями обкрадають усе село.

- Кожного порушника ми будемо оприлюднювати, щоб його сусіди, знайомі, родичі, колеги по роботі знали це, - запевняє директор зовнішніх зв’язків компаній AES в Україні Андрій ПЕРМЯКОВ. - Адже, якщо в одному кінці села хтось незаконно споживає електроенергію, то від цього страждають усі. Тому ми повідомлятимемо прізвища електрокрадіїв.

03.12.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2010p. 
На головну сторінку