Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №476 від 03.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Очевидне

Права захистить інспекція

Регіональна територіальна державна інспекція праці є одним із вагомих органів держави, який допомагає простим громадянам захищати свої права. Автор зустрівся з її керівником паном Бузинарським і попросив розповісти про ті проблеми, з якими щодня стикається інспекція.

- За ті три роки, що я керую інспекцією, проблеми суттєво не змінилися, - розповідає Михайло БУЗИНАРСЬКИЙ. - У першу чергу, це затримка із виплатою заробітної плати, робота без оформлення трудових відносин. Останнє є досить частим явищем, однак, як правило, звертаються до нас люди після звільнення, коли виявляється, що роботодавець їм не доплатив обумовлену зарплату.

Як не дивно, з початком кризи кількість звернень до нас суттєво не зросла. Однак непокоїть факт збільшення скорочень працівників. Таким чином, кожен день ми отримуємо інформацію про скорочення штатів. Часом їх кількість доходить до десяти осіб на день. Це доволі тривожний сигнал. Правда є і добрі звістки. Так, ВАТ “Рівнеазот”, який нещодавно був на межі закриття і фактично не працював, зміг перебороти труднощі і відмовитися від масових скорочень. Не були звільненні навіть ті працівники, яких попередили про скорочення - це добре. Сьогодні багато говорять про новий Трудовий кодекс, який повинен заміни діючий Кодекс законів про працю. Зрозуміло, що трудове законодавство потребує кардинальних змін, але Трудовий кодекс варто спершу ретельно вивчити, аби знати, як саме він захищатиме права простих працівників.

03.12.2010Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2010p. 
На головну сторінку