Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №476 від 03.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Невигадана історія

Знайомство за дивних обставин

Вікторія метушилася квартирою, підганяла свою шестирічну доньку. Від цієї поїздки молода жінка чекала дуже багато. Найголовніше, хотілося забутися й викинути з голови, як недобрий сон, події останніх тижнів, опинитися у колі нових людей, знайти, зрештою, нових друзів.

- Ну, здається, все, - зітхнула. - Присядь, доню. Перед дорогою кажуть, це необхідно.

У фойє красивого нового будинку, куди Вікторія поселилася нещодавно з доброї руки заможного свекра, запитала охоронця, який сьогодні був доброю з щирим посміхом тіткою Клавою:

- То наша домовленість залишається у силі? Шкода буде, якщо кімнатні квіти загинуть.

- Ще б пак, - мовила тітка Клава, - ти ж у них стільки душі вклала, краса на весь будинок. Підливатиму-підливатиму. Не переймайся. Їдьте - відпочивайте.

Квітами дихав увесь дім Вікторії. Вони були скрізь: у кожному кутку, на підвіконні, на краєчку столів… Вони химерно обплітали веранду з північної сторони, хоча, з огляду на вічну тінь, прижитися тут не мали б. Усяк, хто опинявся у цьому помешканні, ніби до раю потрапляв. Дрібниці важкого робочого дня чи неприємності (а останнім часом вони були пов’язані, в основному, з нерівними стосунками: чоловіком, з яким розлучилася декілька місяців тому) залишалися за добротними, багатими (дякувати свекрові) дверима.

Вікторія з легкістю поглянула на будинок, який залишає на декілька тижнів, провела рукою по крилу автомобіля, подарованого чоловіком на останньому році їх сімейного життя. За ним також охорона наглядатиме: вона домовилася. У подробиці вдаватися не будемо, але із зручним “Шевроле” яскраво червоного кольору Вікторія була - як одне ціле. Віталася з ним щоранку, розмовляла дорогою до банку, де працювала начальником відділення (і тут свекрова робота, але інакшої кандидатури на цю посаду годі й було підібрати - на сина великих надій не покладав), увечері, повертаючись додому, виливала йому всю душу. Й авто не зраджувало своїй господині - служило вірно, тихо і покірно.

- Прощавай. Не сумуй тут без нас. Ми ненадовго.

Оселю після розлучення й “Шевроле” чоловік у Вікторії хотів забрати. Можливо, не стільки через меркантильність, якої йому не бракувало, а лишень щоб дошкулити дружині, аби відчула, як воно на світі без чоловікового плеча жити з медом. Не усвідомлював, що банківський бізнес, який належав батькові, тримається на плечах відмінниці, медалістки, спортсменки й активістки у шкільні роки Вікторії. А у нього, лінивого, безвідповідального, самовпевненого й надійно захованого за батьковими плечима, нічого не виходило. Зрідка, коли доводив справу до кінця, але Вікторії дошкуляв невдалими зауваженнями й липкими докорами постійно. Свекор же, на відміну від сина, добре бачив, що воно й до чого. На невістку міг залишити справи у банку, коли від’їжджав у відрядження. Ставився до Вікторії, як до своєї рідної доньки. Можливо, не стільки через золотий, як любив казати, характер жінки й гарні її професійні якості, а тому, що колись їх сім’я втратила дорослу вже доньку. Не раз зауважував, що Вікторія чимось на неї схожа - поглядом великих карих очей та доброю душею.

Син ревнував, що у дружини стосунки з його батьком куди тісніші, ніж у нього. Проте нічого те не змінювало.

Коли закрутилася-завертілася процедура розлучення, свекор не раз заводив розмову з Вікторією. Допитувався, чия-то ініціатива. Мовчала, що з чоловіком давно не ладиться - просто не виносять вони на люди свої стосунки. Не хотіла Вікторія засмучувати когось. Нехай уже в самої серце рветься на частини.

- Не хочеш розповідати - не треба, - важко підвівся із стільця чоловік. - Самі розберетеся - не маленькі. А давати поради у таких випадках - справа невдячна. Моє ставлення до тебе знаєш. Воно не зміниться. Я вас з онучкою любитиму й допомагатиму, чим зможу.

Чоловік не організовував скандалів й істерик. Лише погрожував, що залишиться вона у цім світі голою, босою й простоволосою - забере все. Не вийшло. Свекор не дозволив, присоромивши сина, що там залишається його дитина. Нібито заспокоївся. Тільки зрештою, коли свідоцтво про розлучення отримали і коли йому треба було обирати, йти жити до батьків чи винаймати власне помешкання, бо в одному домі з Вікторією вони не зжилися б, на порозі прошипів, що вони його ще не знають, незабаром побачать, на що здатний. Та всі знали, що то проста бравада порожніх слів, які нічого не означають.

Відпочити Вікторії не вдалося. Тітка Клава, збиваючись із слова на слово, зателефонувала й крізь сльози повідомила, що сталося лихо. Поруч з “Шевроле” Вікторії загорілася крута іномарка якогось підозрілого типа, який поселився в їх будинку нещодавно і займався хтозначим. Одним словом, з обох автомобілів - обвуглений, чорний метал. Піділляли такої суміші, яка з’їла тіла автомобілів, що й ніхто не бачив як. Вікторія з розпачу вирішила їхати негайно, але, обміркувавши за ніч усі деталі, відпустку все-таки продовжила. Авто вже однаково не повернути. Одне тільки додало болю в серце. Зателефонував чоловік, виправдовуючись, щоб не вважала, нібито він це зі зла зробив. Не тримає він уже на неї образи. Одружується за тиждень. Різні у них тепер дороги. Про автомобіль потурбується. Його тільки вивезти треба - за кермо не сядеш. Страхова компанія все залагодить - батько обіцяв. “Знову батько”, - гірко подумала про себе Вікторія.

Додому поверталася з тяжким серцем. Не вистачатиме улюбленого авто, керма у руках. Та нічого: люди ще й не таке втрачають. Яким же було здивування Вікторії, коли, переступивши межу між метушливою, не зовсім прибраною вулицею та своїм чистесеньким двориком, угледіла на тому ж місці, що й завжди, яскраво червоний “Шевроле”. Тітка Клава таємничим порухом дістала із шухляди листівку: “Пробачте за незручності, шановна незнайомко. Сподіваюся, я вам догодив”. А ввечері - стукіт у двері і незнайомий молодий чоловік, з яким вони, виявляється, зустрічалися на східцях дому й уже встигли перекинутися зацікавленими поглядами, простягнув через поріг букет квітів. “Не такий уже він дивний”, - подумала Вікторія перед сном і заснула цієї ночі напрочуд міцно й солодко. Уранці звично сіла за кермо новенького авто, де знайшла на панелі листівку: “Давайте з вами зустрінемося після роботи”. Усміхнулася і все розповіла автомобілеві. Давай дружити!

03.12.2010


Переглядів: 1194

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14465)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (779)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (74)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"