Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №477 від 03.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З першим снігом!

Перший удар зими Рівненщина витримала

Незважаючи на цілковиту готовність комунальних служб до зими та прогнози синоптиків, її прихід став несподіванкою. Ввечері лягали у глибокій осені, а прокинулися зранку у полоні сніжної заметілі. І який сенс від тієї техніки, якщо мело у понеділок зі страшною силою!

У ніч 29 листопада в області відбувалося щось неймовірне - шквальні пориви вітру до 20 м/с, сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу обривали лінії електропередач, як нитки. За словами менеджера із зовнішніх зв’язків ЗАТ “Ей-І-Ес Рівнеенерго” Тетяни КОРПУСОВОЇ, найбільше пошкоджень зазнали села Дубенського, Млинівського та Рівненського районів. 30 листопада без електропостачання опинилося ще вісім населених пунктів Рівненщини. Найбільше - у Дубровицькому районі. Незважаючи на те, що нерідко світло зникає через провину самих мешканців, компанія проводить ремонти за власні кошти.

“На щастя, негода не завдала значної шкоди обласному центру, щоправда, зачепила жителів вулиці Басівкутська”, - наголосила пані Тетяна. Відтак, у Рівному і без цього проблем з приходом зими вистачало.

Неоднозначна погода, коли перший сніг спершу розтанув, а потім замерз, створила проблеми для перехожих. Якщо автомобільні дороги ще більш-менш впорядковані, то тротуари, навіть посипані відсівом та піском, стали справжнім лихом. Як наслідок, до міського травмпункту за понеділок-вівторок по допомогу звернулося 68 людей.

За словами головного комунальника міста Івана ГЕМИ, нинішня погода не стала несподіванкою. У ніч на понеділок снігоочищувальна техніка була у стані бойової готовності. Проте мокрий сніг падав на замерзлий асфальт і на дорогах почав утворюватися наст, розтопити який здатна лише суміш з піску та снігу. Сьогодні ця корка заполонила майже всі тротуари Рівного і не зникне щонайменше до кінця тижня, аж поки на вулиці не теплішає. Однак комунальники заспокоюють, запасів солі, піску та відсіву вистачить, аби забезпечити нормальну життєдіяльність міста.

Як зазначив начальник міського ШЕУ Віктор КЛИМУК, у Рівному інтенсивно працюють грейдери, піскорозкидачі, трактори та інша техніки.

Напоготові й емчеесники. 200 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, потужний артилерійський тягач, шляхопрокладач, що використовуються для розчищення від снігу автодоріг, два автокрани та екскаватор чекають свого часу. Про ефективність їх роботи може розповісти водій “Мерседесу”, який 29 листопада діставали у Рівному із снігової кучугури.

На Рівненщині, запевняють в обласному управлінні автодоріг, також все під контролем. На автодорогах працюють 75 одиниць техніки та 95 робітників.

03.12.2010Алла БІДЮК Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2010p. 
На головну сторінку