Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №477 від 03.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бабусин рецепт

Хіт сезону – гарбуз

(Продовження. Початок у попередньому числі “РР”) Достиглий гарбуз почистити від шкірочки, волокнистої тканини, насіння і натерти на тертці. Для гостроти додати лимонний або фруктовий сік, трохи цукру або полити рідким медом (сиропом варення - вишневого, сливового, обліпихового тощо). Посипати подрібненими горіхами або підсмаженим очищеним гарбузовим насінням.

Гарбуз печений

Достиглий гарбуз розрізати, видалити волокна й насіння (шкірочку не знімати) й запекти в духовці (витримати там протягом години залежно від розміру гарбуза). Охолодити й подати з холодним пряженим молоком або вершками із цукром чи медом. Під час запікання гарбуз можна 2-3 рази полити вершковим маслом і подати до столу гарячим.

Гарбуз тушкований

Гарбуз (1 кг) почистити, порізати невеличкими кубиками, соломкою або брусочками, стушкувати з маслом (100 г) і цукром (50 г), додавши невелику кількість води. Присолити до смаку. Тушкувати, доки гарбуз не стане м’яким, а вода не випарується. Подавати гарячим або холодним.

03.12.2010Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2010p. 
На головну сторінку