Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №477 від 03.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Як нас дурять

Ваш син у міліції! Висилайте гроші

Невідомий голос повідомив у слухавку телефону, що молодший син пані Наталії знаходиться у міліції. За звільнення просили спочатку дві тисячі гривень, потім вже три, а згодом ще одну тисячу. Жінка звернулася за допомогою до… міліції.

Як згодом з’ясувалося, жодного затримання не було, а невідомі зловмисники просто вирішили у такий спосіб збагатитися. Тож, пані Наталія, як і радив черговий міськвідділу, ніяких грошей нікому не давала.

А от інша рівненчанка, яку також підхопили на гачок шахраї, таки потрапила у халепу. Вона поповнила невідомим рахунок мобільного телефону на декілька тисяч гривень. Це мала бути плата за звільнення її дитини з міліції. Схаменулася, коли було вже пізно.

Аби збагатитися, шахраї вишукують все нові і нові методи обдурювання людей. В інших областях України такі випадки вже почастішали, на Рівненщині лише починають набирати обертів.

Остання інсинуація “мама-син-міліція-гроші” відбулася нещодавно. О 2.30 ночі до чергової частини Рівненського МВ зателефонувала жінка і стривоженим голосом розповіла, що з прихованого номера мобільного телефону її набрав невідомий чоловік. Він сказав, що її сина затримали працівники міліції і їй необхідно за його звільнення заплатити три тисячі гривень. Ці гроші потрібно знайти до п’ятої години ранку. У разі відсутності викупу, проти її сина буде порушено кримінальну справу за бійку. Жінку нічний дзвінок за-непокоїв і вона звернулася до правоохоронців, які порадили ігнорувати цей дзвінок.

- Шановні жителі Рівненщини! У разі надходження таких дзвінків від незнайомців вам необхідно поцікавитися, хто саме вам телефонує, - застерігає начальник чергової частини Рівненського МВ Валентина ТЕРЕЩУК-МАРЧУК. - Якщо це працівник міліції, він має чітко повідомити свою посаду, звання, прізвище та з якого приводу вам телефонує. У випадку, якщо названий правоохоронець телефонує із прихованого номеру, перепитайте його дійсний і скажіть, що сконтактуєте із ним за хвилинку. Аби перевірити такі дані, ви можете зателефонувати у чергову частину міліції і пересвідчитися, чи дійсно такий працює. Тож будьте обачними і не дайте шахраям себе обдурити.

03.12.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 03.12.2010p. 
На головну сторінку