Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №478 від 09.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

Депозитні гроші є! Але не всі їх отримали…

На адресу редакції надійшло звернення від Асоціації захисту прав вкладників й ініціативної групи вкладників Комерційного банку “Арма”. У своєму зверненні громадська організація повідомила, що її члени не отримали своїх вкладів від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Більше як два роки тому кожен з них поклав на рахунок чималу суму.

За роз’ясненням цієї ситуації газета “РР” звернулася до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а саме - до заступника начальника відділу організації виплат ФГВФО Ірини АРАЛІНОЇ:

- Фонд свої виплати розпочав з 25 березня поточного року через банк-агент “Брокбізнесбанк”. Для того, щоб отримати свій вклад достатньо було прийти у банк із паспортом та ідентифікаційним номером. Ці виплати здійснювалися впродовж трьох місяців. І кожен вкладник, сума якого не перевищувала гарантованої, а саме 150 тис. грн, міг забрати свої кошти.

У ході виплат за отриманням коштів наразі звернулося 4386 вкладників або 87,9%, яким виплачено 175 083 тис. грн або 97,9% від загальної суми відшкодування за вкладами.

Наразі Фонд виплачує кошти для вкладників, які звернулися до нього із заявою, додали копію паспорта та ідентифікаційний код. Заява розглядається впродовж двох тижнів і за цей час Фонд повідомляє вкладника про банк-агента, де він зможе забрати свою суму.

Адреса, за якою слід звертатися: м.Київ, вул.Ярославів вал, 32А.

Згідно з чинним законодавством, строк позовної давності зі звернень до Фонду за отриманням відшкодування становить три роки. Отож, хто цієї інформації не знав, доводимо до відома, що у вас все ще є час, щоб забрати свої вклади.

А за отриманням суми, що перевищує гарантовану, вкладникам слід звертатися до ліквідатора ТзОВ Комерційний банк “АРМА”.

Згідно з законодавством України, строк ліквідації банку становить 3 роки, отож впродовж цього часу банк повинен розрахуватися з боржниками, сума вкладів яких становить понад 150 тис. грн. Хоча досвід минулого показує, що приміром, банк “Княжий” ліквідовували 8 років.

09.12.2010Аліна БУДАФЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 09.12.2010p. 
На головну сторінку