Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №478 від 09.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новий відділ

В облраді взялися за координацію

У виконавчому апараті Рівненської облради з’явився новий підрозділ - відділ координації та взаємодії з органами місцевого самоврядування. Усім заправлятиме заступник голови обласної ради Олександр Чуприна.

Свою роботу розпочав з наочного знайомства з усіма сільськими, селищними та міськими головами, які були обрані на ці посади вперше. За словами заступника голови, новий відділ створений передусім для того, щоб допомогти у роботі органам місцевого самоврядування первинного рівня, починаючи від юридичних консультацій щодо змін в законодавстві, і, завершуючи організаційною підтримкою у створенні, скажімо, сільськогосподарських багатофункціональних кооперативів.

“Ми хочемо, з одного боку, наб-лизити владу до громади, вказати людям напрямки, якими потрібно рухатися, щоб вирішити ту чи іншу проблему конкретного села чи селища, а з іншого боку - маємо чіткий намір підняти авторитет сільського голови та виконавчого апарату сільської чи селищної ради”, - наголосив Олександр Чуприна.

Він також зауважив, що 80 відсотків валового продукту області забезпечують дрібні селянські господарства, і лише 20 - великі підприємства. Тому, зас-тупник голови обласної ради переконаний, що влада повинна всіляко підтримувати селян. Олександр Чуприна вкотре озвучив наміри сприяти створенню багатофункціональних сільськогосподарських кооперативів, що в перспективі вирішить проблему обробітку паїв, заготівлі молока, м’яса, цукрових буряків, і що головне - за прийнятною для селян ціною. Власне, організація заготівлі цукрових буряків нового врожаю - це одне з питань, якими опікуватиметься новостворений відділ уже найближчим часом, запевнив голів сільрад Олександр Чуприна.

09.12.2010



Рівне-Ракурс №10 від 09.12.2010p. 
На головну сторінку