Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №479 від 16.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

У школах міста - карантин

Кількість хворих школярів на грип та ГРВІ досягла критичної межі і 14 грудня призупинили навчання усі школи Рівного.

- За минулий тиждень у Рівному захворіли 3806 осіб, із них 2671 дитина, - констатує завідувачка епідвідділу ДЗ “Рівненська міська СЕС” Ольга РОМАНЧУК. - А це 70,2 відсотка від загальної кількості хворих. За один тиждень показник захворюваності зріс майже вдвічі.

Коли закінчиться карантин - невідомо, подейкують, що через два тижні. Але якщо захворюваність на грип та ГРВІ зростатиме і надалі, під загрозою опиняться новорічні ранки для дітлахів.

Збирати на інфузомат почали

На свято Андрія у ляльковому театрі розважаючись збирали гроші на інфузомат для онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні. Вартість цього приладу становить 22 тисячі гривень.

Присутніх розважали дві Анастасії - Мельник та Багнюк, а також дівчата школи бойового мистецтва асгарда. За вечір вдалося зібрати перших 1600 гривень.

Майдан Просвіти розпродають

Точніше не весь, а демонтовані бетонні плити. Депутати доручили провести незалежну експертну оцінку комунального майна, після чого Рівненська товарна біржа має виставити їх на аукціон для продажу. Отримані кошти підуть до бюджету розвитку обласного кошторису.

Священники хочуть позбутися ворожок

Під час засідання круглого столу, який зібрав представників різ-них християнських конфесій, обговорювали тему легалізації чаклунів. Як наслідок, священники висловилися проти усіляких ворожок, хіромантів, екстрасенсів та астрологів, сказали, що це не професія, а відтак вимагають заборонити їхню діяльність як таку.

Мотивують це цитатами зі Святого Письма, де чітко написано усе необхідне про людей, які займаються чародійством. Тому відповіді на проблеми, священники радять шукати у Біблії, а не деінде.

Відродження добровільної дружини

Загін добровільної народної дружини “Захист” почав діяти у Рівному з минулого тижня. 17 рівнян, з пов’язками на рукавах, на добровільних засадах нестимуть службу з працівниками міліції. Керівництво міської міліції клопотатиме перед виконавчим комітетом Рівненської міської ради про виділення кош-тів на придбання форменого одягу та засобів зв’язку.

Додаткова тисяча не завадить

15 студентів Рівного стануть володарями щомісячної стипендії міського голови. Нині за це борються 56 претендентів: одних висували на конкурс навчальні заклади, інші вирішили спробувати свої сили самотужки.

Під час другого етапу конкурсу, який і має визначити гідних, спудеї розробляли проекти, які можна було б втілити на місцевому рівні.

Тож, незабаром стане відомо, кому щомісяця надходитиме додаткові тисяча або 752 грн стипендії міського голови.

16.12.2010



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2010p. 
На головну сторінку