Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №479 від 16.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Держава

Чиновників виганяють на вулицю?

Минулого тижня Президент України розпочав адміністративну реформу. Спершу він вирішив взятися за центральні органи влади. Як наслідок, 10 грудня був майже вдвічі скорочений склад Кабінету Міністрів, ліквідовані, реорганізовані або утворені нові відомства та міністерства. Усі віце-прем’єри отримали додаткові навантаження і стали ще й міністрами.

Наприклад, перший віце-прем’єр Андрій Клюєв став ще й міністром економічного розвитку і торгівлі, віце-прем’єр Борис Колесніков - міністром інфраструктури, Сергій Тігіпко - міністром соціальної політики, Віктор Тихонов - міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Міністром енергетики та вугільної промисловості призначили Юрія Бойко, міністром культури - Михайло Кулиняк, міністром освіти, науки, молоді та спорту - Дмитро Табачник, тощо.

Такі трансформації стали лише першим кроком у реалізації адмінреформи. На часі - скорочення на місцях. На думку глави держави, чисельність чиновників у цілому по Україні має сягнути 5-6-річної давнини. Чи означає це, що більшості держслужбовців, які працюють в органах місцевого самоврядування, вже час пакувати валізи?

На думку голови обласної ради Юрія КІЧАТОГО, якого нещодавно ввели до складу Ради регіонів, адміністративна реформа в Україні якраз на часі. Хоча необхідність її проведення завжди виникає раніше, ніж це починає усвідомлювати суспільство.

На думку голови, у територіальних громадах терміново потрібно впроваджувати сучасні схеми муніципального управління та налагодити взаємодію органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Для цього варто оновити законодавство, а саме: Закони України “Про місцеве самоврядування” та “Про місцеві державні адміністрації”. Тобто, наступним кроком після адміністративної реформи має бути реформа місцевого самоврядування.

Яким саме чином реформуватимуть місцеві органи влади, стане видно вже через кілька тижнів.

16.12.2010



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2010p. 
На головну сторінку