Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №479 від 16.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У ритмі життя

Розваги сильних людей

Третього грудня у приміщенні Рівненського обласного центру “Інваспорт” відзначали Міжнародний день інваліда. Громадські організації влаштували солодкий стіл для інвалідів різних нозологій (із зору, слуху, опорно-рухового апарату).

В Україну ця традиція прийшла 18 років тому. Присутню на вечорі Ірен ПУЧКОВСЬКУ вразила промова ведучого: “Цей день відзначають на початку зими і він вже сам по собі сильний. Зима - це мороз, це - сила, і люди тут зібралися сильні. І чим більше ми спілкуємося з людьми творчими, хай навіть із фізичними вадами, тим більше розуміємо - річ не в обмеженості рухів, зору, мови, річ у тому, що душа відкрита і вона не сприймає іншої мови у своєму польоті - тільки мову творчості. Буває й таке, що руки-ноги цілі, а душа знаходиться у склепі, бо не чує її людина. Перш за все тому, що лінь над собою працювати”.

Триразові чемпіони світу зі спортивних танців на візках Сівак Іван та Вербицька Надія танцювали румбу, танго, джайв. Авторка і виконавиця поетичних творів Вікторія Самчук у парі з Петром Поліщуком, які представляють Всеукраїнську молодіжну громадську організацію людей з вадами зору “Генерація успішної дії”, зігріли глядачів теплом композиції “Храм душі”. Співали та грали на вечорі також студенти Економіко-гуманітарного університету ім. академіка С.Дем’янчука та Рівненського університету “Україна”, а дотепами веселили публіку учасники КВН. Словом, усе було - пісні, танці, літературне слово, гумор. Ірен Пучковська каже, що організатори нікого без уваги не лишили, найактивніших же нагородили грошовою премією.

16.12.2010Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2010p. 
На головну сторінку