Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №479 від 16.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Жах, що коїться!

Свекруха врятувала невістку й онука

До реанімації Здолбунівської ЦРЛ потрапила молода сім’я з Мізоча. 23-річна мати Яна, семимісячний Юрій та трирічна Даринка отруїлися чадним газом. На жаль, врятувати дівчинку лікарям не вдалося, а звістка про смерть старшої дитини суттєво погіршила і до того слабке здоров’я матері.

Як згодом з’ясували працівники райвідділу МНС, нещасний випадок стався через несправність пічного опалення. Продукти згорання природного газу витягувалися не в димохід, тому що не було тяги, а прямісінько потрапляли у житлове приміщення, де знаходилася сім’я. Варто відмітити, що і вентиляційна решітка в кімнаті була заклеєна скотчем. Очевидно господарі таким чином намагалися зберегти тепло. Прилади бригади газовиків, що вимірювала у помешканні концентрацію чадного газу, просто зашкалювали…

На момент, коли відбувався витік чадного газу, мама разом із дітьми гралися у кімнаті та нічого не відчували. На щастя, до оселі зайшла свекруха, яка і помітила напівсонних родичів. Жінка одразу усе зрозуміла і почала негайно провітрювати приміщення, приводити до тями невістку та дітей. Потім викликала швидку. Лікарі одразу госпіталізували маму та сина, але, на жаль, доньці допомогти не вдалося.

Аналогічне отруєння трапилося і у селі Мала Мощаниця, де вчаділо двоє стареньких мешканців, та у Березнівському районі. До реанімації потрапила 28-річна Олена та її малолітня дитина. Жительки с. Городище Березнівського району також отруїлися чадним газом.

16.12.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2010p. 
На головну сторінку